Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σε κλοιό ασφαλείας οι παρελάσεις


Στην Αθήνα έχουν επιστρατευθεί 2.500 αστυνομικοί. Τρεις αστάθμητοι παράγοντες προκαλούν πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ.
Του Γιάννη Σουλιώτη
Ειδικό σχέδιο δράσης θέτει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. για την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης την Κυριακή και τη Δευτέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Περίπου 2.500 αστυνομικοί πρόκειται να συμμετάσχουν στα αστυνομικά μέτρα με στόχο να μην επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα με εκείνα του Οκτωβρίου 2011, στη Θεσσαλονίκη, όταν διαδηλωτές διέκοψαν τη στρατιωτική παρέλαση. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παρεμποδίσει την ομαλή εξέλιξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων», τόνισε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει την ευθύνη σχεδιασμού των μέτρων. Πάντως, τρεις αστάθμητοι παράγοντες προκαλούν πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ.:
- Το ενδεχόμενο οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο να επηρεάσουν την Αθήνα, «σπρώχνοντας» κοινωνικές ομάδες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.
- Δυναμικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ή ακόμα και μαθητών που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.
- Τυχόν παρεμβάσεις μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, με στόχο να διεκδικήσουν το μονοπώλιο της εθνικοφροσύνης και του πατριωτισμού.
Όπως και πέρυσι, σε μια ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων από την εξέδρα των επισήμων θα δημιουργηθεί μια «νεκρή» ζώνη εντός της οποίας θα έχουν πρόσβαση μόνο άτομα με προσκλήσεις ή ειδικές διαπιστεύσεις.
Περισσότερα στην «Καθημερινή της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: