Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων


news-extra-property-tax
Την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων, είτε πρόκειται για κατοικίες, είτε για επαγγελματικούς χώρους, γραφεία και αποθήκες, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα του υπουργείου Οικονομικών εργάζεται ήδη πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται μεν σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, ωστόσο οι ασφαλιστικές εταιρείες περιμένουν την «πρόσκληση» για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο τρέχον έτος και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2014 αφού θα έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους. Σε πρώτη φάση, η ρύθμιση θα αφορά την υποχρεωτική ασφάλιση για κάθε ακίνητο που πρόκειται να μισθωθεί.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα είναι προαπαιτούμενο για τη σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου. Το όλο σχέδιο πάντως αναμένεται να φέρει μεγάλες ανατροπές τόσο στον κλάδο της κτηματαγοράς όσο και σε αυτόν των ασφαλειών.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ? ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ !!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ !!! ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΨΩΜΙ ΝΑ ΤΑΙΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!! ΑΜ ΕΤΣΙ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ! ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΒΑΖΩ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΖΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΩ! ΑΜΑ ΤΟΛΜΑΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ! ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΜΑΡΙΔΑΚΙ ΚΙ ΟΧΙ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ! ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ !!! ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ !!!