Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Δεν μάζεψαν τα χρήματα και φέρνουν νέα μέτρα

Δεν μάζεψαν τα χρήματα και φέρνουν νέα μέτρα

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στη συλλογή των έμμεσων φόρων – «Παγώνουν» οι επιστροφές φόρων ύψους 393 εκατ. ευρώ.
Σοβαρή απειλή για την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2013 αποτελεί η μείωση των φορολογικών εσόδων παράλληλα με τις αυξημένες ανάγκες των ασφαλιστικών Ταμείων.
Εφόσον συνεχιστούν οι καθυστερήσεις θα ενεργοποιήσουν τον αυτόματο μηχανισμό λήψης διορθωτικών μέτρων.
Τα φορολογικά έσοδα υστερούν κατά 206 εκατ. ευρώ και για να καλυφθεί η απόκλιση το υπουργείο Οικονομικών πάγωσε επιστροφές φόρων ύψους 393 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα στη συλλογή έμμεσων φόρων που εμφανίζουν στο πρώτο δίμηνο υστέρηση ύψους 496 εκατ. ευρώ.
Οι εκτιμήσεις των διοικήσεων των Ταμείων για λιγότερα έσοδα εντός του έτους εντείνουν την ανησυχία για το οικονομικό τους αποτέλεσμα, αλλά και για το στόχο του ελλείμματος Γενικής Κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα διαπιστώνεται μείωση των επενδυτικών δαπανών κατά 321 εκατ. ευρώ, αλλά και των πρωτογενών δαπανών κατά 766 εκατ. ευρώ, που είναι στην ουσία μετάθεση πληρωμών από το Δημόσιο.
Οι δημοσιονομικές εξελίξεις του πρώτου διμήνου ανησυχούν ιδιαίτερα και την τρόικα και εξηγούν την επιμονή της στην εφαρμογή του ΕΕΤΗΔΕ και φέτος, αντί της αβεβαιότητας του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, όπως επίσης και τη διστακτικότητά της να αποδεχτεί τα αιτήματα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 789 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 495 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 2.630 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ 50% ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ! ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 23% ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ! ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ {που εκτελουν} ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ :!ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ !!!