Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πρόσβαση στις καταθέσεις αποκτά το ΥΠΟΙΚ από το 2013


Πρόσβαση στις καταθέσεις αποκτά το ΥΠΟΙΚ από το 2013
Τέλος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην άρση του τραπεζικού απορρήτου επιθυμεί να βάλει το υπουργείο Οικονομίας σε μια προσπάθεια να ενισχύσει του ελεγκτικού μηχανισμού.

Έτσι το υπουργείο μέσα στο 2013 θα αποκτήσει άμεσα πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που ελέγχονται. Το υπουργείο  προανήγγειλε ότι «στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «η διασύνδεση αυτή θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».
Οι προθέσεις διασύνδεσης των ελεγκτικών μηχανισμών με τις τράπεζες επανήλθαν στο προσκήνιο στο πλαίσιο ανακοίνωσης του υπουργείου με την οποία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τη χθεσινή έκθεση ΔΝΤ- Κομισιόν για την κακή κατάσταση του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: