Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δημόσιοι υπάλληλοι “μπουμπούκια”- Η λίστα με τους 1.301 επίορκους


- Ανάμεσά τους γιατροί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, νοσηλευτές και δημοτικοί υπάλληλοι
- Δείτε για ποιά αδικήματα  παραπέμπονται οι 1.301 υπάλληλοι του Δημοσίου
- Αφορούν, μεταξύ άλλων, υποθέσεις παράβασης καθήκοντος μέχρι πλαστογραφίες
 - Σε κάποιες περιπτώσεις υπάλληλοι κατηγορούνται ακόμα και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που διαπράχθηκαν απο το 2007 έως και το 2012 περιλαμβάνονται στη λίστα με ονόματα 1.301 επίορκων υπαλλήλων, την οποία δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Πρόκειται για τη λίστα που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Σε αρκετές περιπτώσεις εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν κατηγορηθεί για παραπάνω απο ένα αδικήματα, γι αυτό και οι ποινικές διώξεις είναι κατά πολύ περισσότερες από τον αριθμό των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα.
Ανάμεσα στους 1.301 επίορκους του Δημοσίου είναι 619 δημοτικοί υπάλληλοι, 62 γιατροί, 56 δάσκαλοι και καθηγητές, 128 εφοριακοί και 72 νοσηλευτές.
ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι τέτοιο το χάος που επικρατεί στα θέματα που αφορούν τους επίορκους υπαλλήλους στο Δημόσιο, που ανάγκασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να κοινοποιούνται στη δημόσια διοίκηση οι αποφάσεις των δικαστηρίων που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους που θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν αυτόματα τα πειθαρχικά συμβούλια. Οι ποινικές διώξεις κατά δημοσίων υπαλλήλων ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κοινοποίησε αμέσως τα στοιχεία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόλις του ζητήθηκε.

Η μεγαλύτερη ομάδα υπαλλήλων στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση (δήμοι, νομαρχίες, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις), όπου ο αριθμός των υπαλλήλων που διώκονται από το 2007 μέχρι το 2012 αγγίζει τους 619, που αντιστοιχεί στο 47% των περιπτώσεων.

Σωρεία υποθέσεων αφορούν υπαλλήλους πολεοδομιών, ενώ τα σοβαρότερα αδικήματα για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε υπαλλήλους της συγκεκριμένης κατηγορίας αφορούν ληστεία κατά συναυτουργία, καλλιέργεια κάνναβης κατ' επάγγελμα, υπεξαιρέσεις ποσών άνω των 73.000 ευρώ και κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: