Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Εισαγγελική έρευνα για πλαστό πτυχίο

Picture

Εισαγγελική έρευνα στο ΤΕΙ
Πλαστό πτυχίο κάνει άνω κάτω Άμφισσα και Λαμία.

- «Εμείς αμέσως όταν διαπιστώσαμε ότι το πτυχίο ζητήσαμε την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Σταύρος Καρκάνης.

- Διερευνάται η εμπλοκή υπαλλήλου καθώς το πτυχίο κατατέθηκε από στενά συγγενικό της πρόσωπο.

 «Βόμβα μεγατόνων» έχει σκάσει το τελευταίο διάστημα στο ΤΕΙ, όπου ένα πλαστό πτυχίο έχει εγείρει μεγάλη αναστάτωση, έχει κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους και έχει προκαλέσει εισαγγελική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα  µε πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος/α διεκδικώντας µια θέση εργασίας στο δημόσιο  καταθέτοντας τα χαρτιά του κατέθεσε και ένα πτυχίο του ΤΕΙ Λαμίας και ειδικότερα του Παραρτήματος Άμφισσας. Κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών η συγκεκριμένη υπηρεσία επικοινώνησε µε το ΤΕΙ για να διαπιστώσει τη γνησιότητα του πτυχίου, όπου και διασταυρώθηκε εύκολα ότι είναι πλαστό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ ο κ. Καρκάνης, ως όφειλε ενημέρωσε τον κ. Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το άτομο που κατέθεσε το πλαστό πτυχίο έχει στενή συγγενική σχέση µε υπάλληλο του τμήματος Άμφισσας, όπου και ερευνάτε τυχόν ανάμιξη της στο θέμα.

Ο κ. Καρκάνης, δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι για το θέμα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη πια, ενώ διαβεβαίωσε ότι πέρα από την ποινική διερεύνηση γίνεται και η διοικητική. «Εμείς θα κάνουμε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες», τόνισε.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν εγείρει ανησυχίες σχετικά µε τις αποφάσεις που ελήφθησαν προ ολίγων ημερών για την αλλαγή τμήματος στην Άμφισσα και σε σχέση µε αυτό ο κ. Καρκάνης ήταν απολύτως καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση το ένα θέμα µε το άλλο.
Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται να µην υπάρχει καμιά εμπλοκή εργαζόμενου στο ΤΕΙ και να πλαστογραφήθηκε από τον ίδιο το άτομο που το κατέθεσε.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»  


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι και το πρωτο εδω καθηγητρια απο την Αμφισσα και νυν υπαλληλος στα δικαστηρια ειχε προσληφθει στο ΤΕΙκαθως και στο ΕΠΑΛεχοντας μαθημα την ιδια ωρα και στα δυο και μη διδασκοντας σε κανενα.καταγγελθηκε το γεγονος αλλα σιγα ο συζυγος στελεχος του ΠΑΣΟΚ και ο μπαμπας της ΝΔ.αυτα εγιναν παλιοτερα αλλα τα θυμηθηκαμε με τα νεα γεγονοτα