Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η Ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε κρυφά ΑΟΖ και Εθνική κυριαρχία στους δανειστές




Ξαφνικά σήμερα θυμήθηκαν στη κυβέρνηση, ότι έχουν στείλει έγγραφο στον ΟΗΕ από τον περασμένο Μάιο, στο οποίο σύμφωνα με το skai.gr η Αθήνα έχει κάνει αναθεώρηση των απόψεών της για την ΑΟΖ. Τι είδους αναθεώρηση; Kανένας δεν ξέρει γιατί κανείς δεν έχει στα χέρια του το έγγραφο που …εστάλη.
Σύμφωνα με άλλο σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, η Αθήνα “κινούμενη προσεκτικά και αθόρυβα”απο τον περασμένο Μάιο, γνωστοποίησε στον ΟΗΕ το εύρος των Ελληνικών θαλασσίων ζωνών σχετικά με υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ (200 ν.μ. απο τα χωρικά ύδατα, τα 6 ν.μ.).
 
Μα αυτό το περιγράφει πλήρως ο Νόμος της Θάλασσας του ΟΗΕ του 1982, που έχει ψηφιστεί απο την Ελλάδα και έχει επικυρωθεί απο την Ελληνική Βουλή απο το 1995. Δεν χρειαζόταν να ξαναγίνει… Προφανώς για να γίνει κάτι τέτοιο, η Αθήνα έχει κάνει αναθεώρησησε κάποιες “λεπτομέρειες” του Νόμου της Θάλασσας του ΟΗΕ του 1982 και αυτές περιλαμβάνονται στο νόμο 4001/2011 που αναφέρει το σχετικό κείμενο της Καθημερινής, το οποίο θα σας παραθέσουμε στη συνέχεια. Η Ελληνική κυβέρνηση το πιθανότερο μέσα απο το νόμο αυτό έχει κάνει παραχωρήσεις στη Τουρκία ή στους δανειστές.
Τελικά είναι το δεύτερο. Η Ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε την διαχείριση και εκμετάλλευση της ΑΟΖ στην “Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ” (ΕΔΕΥ ΑΕ) και μέσω των μνημονίων (ΤΑΙΠΕΔ) στους δανειστές της χώρας, χωρίς να ανοίξει ούτε ρουθούνι. Η ΑΟΖ όμως δεν περιλμαβάνει μόνο υδρογοννάθρακες αλλά και ορυκτά, αλιεία, νερό, γεωθερμία και πολλά άλλα.
Ενδιαφέρον έχουν τα άρθρα 155 και του:   Hμερομηνία δημοσίευσης: 08-01-13
Κινούμενη προσεκτικά και αθόρυβα η Αθήνα ήδη από τον περασμένο Μάιο προχώρησε σε κατάθεση στα Ηνωμένα Εθνη των θέσεών της ως προς τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της στον θαλάσσιο χώρο. Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά, με το παράρτημα (ΑΝΝΕΧ) που κατέθεσε στον διεθνή οργανισμό, ενημερώνει για την ενσωμάτωση στη νομοθεσία της των προβλέψεων της Σύμβασης για το Δίκαιος Αθήνας για την ΑΟΖ

Τον περασμένο Μάιο, γνωστοποίησε στον ΟΗΕ το εύρος των ελληνικών θαλασσίων ζωνών
Της Δωρας Aντωνιου
Hμερομηνία δημοσίευσης: 08-01-13
Κινούμενη προσεκτικά και αθόρυβα η Αθήνα ήδη από τον περασμένο Μάιο προχώρησε σε κατάθεση στα Ηνωμένα Εθνη των θέσεών της ως προς τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της στον θαλάσσιο χώρο. Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά, με το παράρτημα (ΑΝΝΕΧ) που κατέθεσε στον διεθνή οργανισμό, ενημερώνει για την ενσωμάτωση στη νομοθεσία της των προβλέψεων της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας στον νόμο 4001/2011, που ορίζει το καθεστώς ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και καθιστά τη διεθνή κοινότητα ενήμερη για τις θέσεις της όσον αφορά τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Στο παράρτημα γίνεται αναφορά στο δικαίωμα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «στην ξηρά, σε λίμνες και υποθαλάσσιες περιοχές επί των οποίων η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα σε συνάφεια με τις πρόνοιες της Σύμβασης του 1982, των Ηνωμένων Εθνών, για το Δίκαιο της Θάλασσας». Ακολούθως, γίνεται αναλυτική περιγραφή του πώς νοείται πλέον για την ελληνική πλευρά ο όρος «υποθαλάσσιες περιοχές»: Πρόκειται για «τον βυθό και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, των χωρικών υδάτων, της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (μόλις ανακηρυχθεί), σε μια απόσταση 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης, από τις οποίες μετριέται το εύρος των χωρικών υδάτων. Ελλείψει συμφωνίας καθορισμού με τα γειτονικά κράτη, των οποίων οι ακτές είναι έναντι ή παρακείμενες των ακτών της Ελληνικής Δημοκρατίας, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (μόλις ανακηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας ισαπέχει από τα πλησιέστερα σημεία των γραμμών βάσης (ηπειρωτικών και νησιωτικών) από τα οποία μετριέται το εύρος των χωρικών υδάτων».
 
Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε ερώτηση στις αναφορές στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης περί πρόθεσης της Ελλάδας να προχωρήσει σε καθορισμό θαλασσίων ζωνών, ανέφερε ότι «σε μια τέτοια περίπτωση θα πραγματοποιήσει και η Τουρκία ΀οίησε τις νέες θέσειςς ελ όσον αφορά τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η τουρκική πλευρά απέφυγε να προχωρήσει σε κάποια κίνηση, καθώς οι ελληνικές θέσεις απορρέουν από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, με την οποία η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί, καθώς δεν την έχει υιοθετήσει διότι θεωρεί ότι καταρρίπτει όλες τις θέσεις της όσον αφορά το Αιγαίο.
 
Τώρα ξέρετε, η ανακήρυξη των ζωνών δεν ήταν ο στόχος. Αυτό ήδη ισχύει και σε αυτό η Τουρκία δεν μπορεί να έχει άποψη αλλά και ούτε να συνδιαλλέγεται με την Ελλάδα ή άλλες χώρες, αφού ο νεότερος ορισμός της υφαλοκρηπίδας και ο ορισμός της ΑΟΖ δίνεται αποκλειστικά και μόνο στον Νόμο της Θάλασσας του ΟΗΕ του 1982. Αυτό, το αναφέραήθηκε στα Ηνωμένα Εθνη όταν η Αθήνα κοινοποίησε τις νέες θέσεις της, όσον αφορά τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η τουρκική πλευρά απέφυγε να προχωρήσει σε κάποια κίνηση, καθώς οι ελληνικές θέσεις απορρέουν από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, με την οποία η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί, καθώς δεν την έχει υιοθετήσει διότι θεωρεί ότι καταρρίπτει όλες τις θέσεις της όσον αφορά το Αιγαίο.
Τώρα ξέρετε, η ανακήρυξη των ζωνών δεν ήταν ο στόχος. Αυτό ήδη ισχύει και σε αυτό η Τουρκία δεν μπορεί να έχει άποψη αλλά και ούτε να συνδιαλλέγεται με την Ελλάδα ή άλλες χώρες, αφού ο νεότερος ορισμός της υφαλοκρηπίδας και ο ορισμός της ΑΟΖ δίνεται αποκλειστικά και μόνο στον Νόμο της Θάλασσαςητες προβολής των αμερικανικών ε και σε προηγούμενο άρθρο εδώ.
Eνδιαφέρον έχει να ξέρετε και το λόγο για τον οποίο απολύθηκε ο δημοσιογράφος Γ.Δελαστίκ απο τη Καθημερινή το 2007. Ο λόγος ήταν το παρακάτω του δημοσίευμα…
Διασπορά πρακτόρων
Γ. Δελαστίκ, Διευθυντού του περιοδικού ΠΡΙΝ
Ετσι, απο το ΠΡΙΝ φτάσαμε στο ΜΕτων μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση «τέλους εποχής» λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών.
Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις.
Ετσι, απο το ΠΡΙΝ φτάσαμε στο ΜΕΤΑ, στο “Χαμπέμους Παπαδήμους” και στην επιλεκτική έμφαση σε ασήμαντα σημεία των ειδήσεων.
To skai.gr και η Καθημερινή είναι ιδιοκτησίας Αλαφούζου. Αυτός δεν πήρε κανένα δάνειο; Μήπως περιμένει να πάρει;
Παράδοση ΑΟΖ και Εθνικής κυριαρχίας
Υπενθυμίζω το ΦΕΚ(240/2012) και τη “Σύμβαση Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασημετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυοία, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται:
«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας ένρίζεται ένα δικαστήρικδοσνής αποδοχής στο οποίο θα επιλύονται οι οιεσδήποτε διαφορές προκύψουν μεταξύ των κέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».
 
Η ίδια παράγραφος στην Αγγλική γλώσσα, έχει ως εξής:
«The Beneficiary Member State, the Bank of Greece and the Hellenic Financial Stabilitα, συμπεριλαμβανομένων και των κερδών απο την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου (μέσω ΤΑΙΠΕΔ). Tα Ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν λόγο σε οπfrom suit, judgment or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgment, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law».
Είθισται σε συμφωνίες μεταξύ συμβαλλομένων διαφόρων εθνικοτήτων να οου Βενιζέλου και του Παυλόπουλου και του γαιδάρου οι πορδές είναι το ίδιο…
Και στο οποίο και μόνο αυτές θα εκδικάζονται. Σε αυτό το ΦΕΚ δίδεται η αποκλειστική δικαιοδοσία για τη δουλειά αυτή στο δικαστήριο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Αν κάτι δεν πάει καλά για κάποιο λόγο η Ελλάδα δεν μπορεί να “αμυνθεί” σε Ελληνικά δικαστήρια. Οι δανειστές μπορούν να απαιτήσουν και="text-align: justify;"> Σύμφωνα με το άρθρο 4.4, η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών της στοιχείων, εκτός αν υπάρχει αναγκαστικός νόμος (νόμος που το συγκεκριμένο δικαστήριο στο Λουξεμβούργο πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσει). Προσοχή. Αυτό δεν αναφέρεται σε Ελληνικό δικαστήριο όπως υποστηρίζεται από “εξέχοντες” “νομικούς” στην Ελλλάδα αλλά σε νόμο που το δικαστήριο του Μεγάλου Δουκάτουτά μιά άποψη του Βενιζέλου με τόνομα αλλά και του Παυλόπουλου (να τους χαίρεστε), οι δανειστές (αν χρειασθεί) προκειμένου να πετύχουν την εκτέλεση μιας κατάσχεσης υπέρ τους θα πρέπει να την “περάσουν” καιαπο τα Ελληνικά δικαστήρια. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δεν είναι. Αμφότεροι μπλοφάρουν…
Σύμφωνα με το άρθρο 4.4, η Ελλάδα έχειη επιλογή εφαρμοστέου δικαίου, που δεσμεύει το Δικαιούχο Κράτος Μέλος και την Τράπεζα της Ελλάδας σύμφωνα μax=800" style="text-align: left;" width="148" />
4.1. «Η παρούσα ΣύμβασηΤροποποίησης και κάθε εξωσυμβατική αξίωση από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο».
4.2 «Τα (συμβαλλόμενα) μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχετ του Λουξεμβούργου υποχρεούται να ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν γράφεται στη σχετική παράγραφο “not prohibited by Greekmandatory law” αλλά γράφεται απλά “ Λουξεμβy mandatυ
».
10. «Ο ορισμός του Αγγλικού Δικαίου ως εφαρμοστέου Δικαίου για τη Σύμβαση Τροποποίησης αποτελεί έγκυρη επιλογή εφαρμοστέου δικαίου, που δεσμεύει το Δικαιούχο Κράτος Μέλος και την Τράπεζα της Ελλάδας σύμφωνα μax=800" style="text-align: left;" width="148" />
4.1. «Η παρούσα ΣύμβασηΤροποποίησης και κάθε εξωσυμβατική αξίωση από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο».
4.2 «Τα (συμβαλλόμενα) μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης Τροποποίησης στην α
Ετσι, απο το ΠΡΙΝ φτάσαμε στο ΜΕΤΑ, στο “Χαμπέμους Παπαδήμους” και στην επιλεκτική έμφαση σε ασήμαντα σημεία των ειδήσεων.
To skai.gr και η Καθημερινή είναι ιδιοκτησίας Αλαφούζου. Αυτός δεν πήρε κανένα δάνειο; Μήπως περιμένει να πάρει;
Παράδοση ε το Ελληνικό Δίκαιο
».
Σύμφωνα με τα γραφόμενα, η Ελλάδα αποδέχεται πλήρως και σαφώς ότι το Αγγλικό Δίκαιο υπερτερεί και εφαρμόζεται έναντι του Ελληνικού Δικαίου που θεωρητικά ακυρώνεται (άρθρο4.2). Την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης τα συμβαλλόμενα μέλη υποχρεούνται να υπαγάγουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και όχι τα Ελληνικά Δικαστήρια, όπως κάποιοι μνημονιακοί “νομικοί” στην Ελλάδα υποστηρίζουν. Το άρθρο 10. επισφραγίζει σαφώς τη μείωση της Εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.
Με εννοείτε ή τσάμπα τα λέω; Σε μερικούς αρέσει να υποστηρίζουν το ίδιο επί μήνες, παρότι η απάντηση είναι γραμμένη.
Tο ΦΕΚ(240/2012) και τη “Σύμβαση Τροποποίσης” που καθιστά περισσότερο έγκυρα τα προηγούμενα μνημόνια μπορείτε να τη διαβάσετε στη συνέχεια. Την υπέγραψε ο Σαμαράς με τόνομα με τις πλάτες όλης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
H δρόμος της παράδοσης των ειδοσημάτων της ΑΟΖ σε ένα γραφικό
Αυτό θέλουν να σκέφτεστε. Τότε, μή το σκέφτεστε. Είναι λάθος.
Τα αντισυνταγματικά μνημόνια υπεγπάρξουν η Ελληνική κυβέρνηση επι σκοπώ δεν τις επιθυμεί. Ετσι, καταλήγω στο αναγκαίο συμπέρασμα, ότι από τώρα και στο εξής, στη διαχείριση του θέματος της ΑΟΖ πρέπει να επικρατήσει η αρχή του “μή χείρον βέλτιστον”.
Πολλοί Έλληνες θα σκέπτονται το αυτονόητο.
Τί νόημα έχει να σου ανήκει κάτι, όταν απο αυτό δεν θα πάρεις ποτέ εισόδημα για να κάνεις ανάπτυξη αλλά την ανάπτυξή σου για ένα αιώνα θα την επικαρπώνονται άλλοι; Στο τέλος, θα οδηγηθείς να το παραδώ κυβερνήσεις θα υπογράψουν και άλλα μνημόνια με ακόμη χειρότερα αποτελέσματα όσο δεν υπάρχει αποτελεσματικός κοινοβουλευτικός έλεγχος και όσο η δικαιοσύνη δουλεύει μόνο με 5-6 εισαγγελείς. Με τόσα εγκλήματα που έχουν γίνει και τόσα που φαίν΁άφησαν από τις κυβερνήσεις των ΜΚΟ με σκοπό να οδηγήσουν υποσυνείδητα τον Ελληνικό λαό σε αμαχητί παράδοση των κάθε είδους κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Παράλληλα μικρότερα “συνεργεία” των ΜΚΟ απο διάφορες “πόρτες” έμπαιναν και διέλυαν τον κοινωνικό ιστό στο ανυπεράσπιστο και ανεγκέφαλο κοπάδι, στην παιδεία, στη βιομηχανία, στον πολιτισμό, στην Ελληνική γλώσσα, στην ιστορία, στα νεανικά πρότυπα, στην Ερευνα και Τεχνολογία, στα ΑΕΙ και Ερευνητικά Ιδρύματα που δεν παράγουν τίποτα και πολλά άλλα.
Οι ερχόμενες κυβερνήσεις θα υπογράψουν και άλλα μνημόνια με ακόμη χειρότερα αποτελέσματα όσο δεν υπάρχει αποτελεσματικός κοινοβουλευτικός έλεγχος και όσο η δικαιοσύνη δουλεύει μόνο με 5-6 εισαγγελείς. Με τόσα εγκλήματα που έχουν γίνει και τόσα που φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού ότι συνεχίζουν να διαπράττονται, αυτό είναι απαράδεκτο.
Το άρθρο 120 του συντάγματος πρέπει να γίνει στη πράξη ένα ανάχωμα διάσωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της προστασίας του πολιτεύματος, το οποίο πλέον δεν λειτουργεί. Σημειώστε,
Οτι δεν λειτουργεί στη φύση καλά, πεθαίνει… Αυτό είναι νόμος της φύσης. Η δημοκρατία, το πολίτευμα, ο τελευταίος συνδετικός ιστός της Ελλάδας δεν λειτουργεί. Η χώρα θα σβύσει.
 
ΠΗΓΗ:  http://anti-ntp.net/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: