Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δεν εξαγοράζει το βωξίτη της S&B η «Μυτιληναίος»


Τελικώς, η «Μυτιληναίος» δεν εξαγοράζει τη δραστηριότητα του βωξίτη της S&B, ύστερα από τον οικονομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο που διεξήγαγε η πρώτη εταιρεία για χρονικό διάστημα που ξεπέρασε τον ένα χρόνο.     

Ειδικότερα, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες τονίζουν τα εξής: «Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων και η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. (“S&B”) ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό ότι μετά το πέρας εκτενούς due diligence, διαδικασία που περιλάμβανε οικονομικό, νομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο των προς συγχώνευση  μερών, καθώς και διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη τελικής συμφωνίας για τη σταδιακή απόκτηση της δραστηριότητας Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., 100% θυγατρική εταιρία της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., όπως αυτή είχε ανακοινωθεί την 8η Νοεμβρίου 2011».

«Οι δύο εταιρείες, αξιολογώντας τις προκλήσεις που προκύπτουν από το εγχώριο και διεθνές οικονομικό περιβάλλον, εξακολουθούν να διερευνούν τρόπους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των  δραστηριοτήτων εξόρυξης βωξίτη, ενώ θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την εμπορική τους συνεργασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: