Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

"Φάτε ληγμένα άφοβα" το μήνυμα του υπ. Ανάπτυξης

 
Θύελλα αντιδράσεων για το σχέδιο πώλησης ληγμένων τροφίμων σε χαμηλές τιμές. Τι απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης.
"Πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι η πώληση μη ευαλλοίωτων προϊόντων ελάχιστης διατηρησιμότητας για ένα σαφώς προσδιορισμένο από τη νομοθεσία χρονικό διάστημα δεν θίγει επ' ουδενί και σε καμία περίπτωση την υγιεινή και την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων".
Αυτό απαντάει, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας ,Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να πωλούν "ληγμένα προϊόντα".
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει:
"Δυστυχώς, ορισμένοι, ελλείψει επιχειρημάτων, επιλέγουν ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τους πολίτες τον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης. Τα γεγονότα τους διαψεύδουν.
Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε μια σημαντική αλλαγή της αγορανομικής νομοθεσίας με σκοπό να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών. Παρόλα αυτά στέκονται σε μια διάταξη η οποία δεν θεσπίστηκε τώρα, αλλά ισχύει περισσότερα από 20 χρόνια. Η ίδια ακριβώς πρόβλεψη υπήρχε στο άρθρο 31 παρ.6 των παλαιών Αγορανομικών Διατάξεων.
Η μόνη προσθήκη που υπάρχει στους νέους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ είναι η υποχρέωση του πωλητή να πωλεί αυτά τα προϊόντα όχι στις ίδιες, όπως συνέβαινε, αλλά σε χαμηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα. Επίσης πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι η πώληση μη ευαλλοίωτων προϊόντων ελάχιστης διατηρησιμότητας για ένα σαφώς προσδιορισμένο από τους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ χρονικό διάστημα δεν θίγει επ' ουδενί και σε καμία περίπτωση την υγιεινή και την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων.
Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός έχουν κάποιο όριο. Δυστυχώς, ορισμένοι πασχίζουν να αποδείξουν το αντίθετο. Ζούμε κρίσιμες στιγμές και η εθνική προσπάθεια χρειάζεται τη συμβολή όλων, ανεξάρτητα από τη θέση που έχει τάξει τον καθένα ο ελληνικός λαός. Περισσότερη υπευθυνότητα δεν βλάπτει".
ΠΗΓΗ: www.news247.gr
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΤΟΟΟ..
ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ
ΦΟΡΟΣ ΝΕΚΡΩΝ.ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΤΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ
ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ! ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ! ΒΡΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΣΟ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ! ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΥΣΤ ! ΡΕ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΕΞΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΕΝΕ Α ΡΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ ΟΛΟΥΣ !!!