Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εμπλοκή για κατώτατο μισθό και αποζημιώσεις - Ζητούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


Διεκόπη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας. Διαφωνίες για κατώτατο μισθό και αποζημιώσεις. Ζητούν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Διεκόπη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών. Οι διαφωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κατώτατο μισθό, τις αποζημιώσεις απόλυσης και τις τριετίες ευθύνονται για τη διακοπή της συνάντησης.

Η τρίωρη σύσκεψη διεκόπη γιατί υπάρχουν εντονότατες διαφωνίες. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενημερώνει για τα "αγκάθια" στις διαπραγματεύσεις τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Οι διαφωνίες εστιάζονται στην πρόταση της τρόικας να μειωθούν οι αποζημιώσεις στο μισό και να καταργηθούν οι ωριμάνσεις, γνωστές ως τριετίες.

Αμφισβητείται επίσης από την τρόικα το πρόγραμμα της απομάκρυνσης 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012 του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η τρόικα αμφισβητεί το κατά πόσο είναι εφικτό το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Έρχονται μάλιστα επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, καθώς από την πρώτη Ιανουαρίου 2013 έρχεται αύξηση του ορίου ηλικίας για όλους κατά δύο χρόνια. Οι εκπρόσωποι της τρόικας ουσιαστικά, όπως μεταδίδει το Mega, ζητούν και επίσημα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: