Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Financial Times: Οι Γερμανοί έχουν ξεγράψει την Ελλάδα – New York Times: Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για τη δραχμή


- Διαβάστε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης των Financial Times σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία
 - Τελείως διαφορετική άποψη για την Ελλάδα έχουν οι Βορειοευρωπαίοι από τους Νότιους
 - Το 54% των Γερμανών θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης
 - Εκτός ευρώ η Ελλάδα ζητούν το 32% των Γάλλων
 - New York Times: Αμερικανική τράπεζα γεμίζει φορτηγά με μετρητά για να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους πελάτες της στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τους Financial Times ''μόλις το ένα τέταρτο των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή να λάβει περισσότερη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Αυτό είναι το συντριπτικό αποτέλεσμα δημοσκόπησης των Financial Times/Harris που απεικονίζει με τον πιο ωμό τρόπο το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.000 ενήλικες από τη Γερμανία, την Ιταλαία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, γίνεται επίσης σαφής η έντονη διάσταση απόψεων μεταξύ πολιτών του Βορρά και του Νότου της Γηραιάς Ηπείρου, εκ των οποίων η πιο έντονη ήταν στο θέμα της Ελλάδας.
Μόλις το 26% των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα «θα αποπληρώσει τα χρέη της» ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία ανέρχεται στο 77% και στην Ισπανία στο 57%.
Παρομοίως, σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να μεταρρυθμίσει επαρκώς την οικονομία της για να απελευθερωθεί από τη διεθνή στήριξη. Αντιθέτως, το 88% των Ιταλών και το 70% των Ισπανών δηλώνει για το ίδιο θέμα «συγκρατημένη αισιοδοξία»

Στη Γαλλία, η εικόνα είναι πιο μικτή.

Μόλις το 32% θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης – συγκριτικά με το 54% των Γερμανών – ενώ 27% θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει.
Οι Γάλλοι όμως, εμφανίζονται εξίσου διστακτικοί με τους Γερμανούς στην παροχή περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα''.

New York Times: Οι αμερικανικές επιχειρήσεις που ετοιμάζονται για τη δραχμή

Στο πρώτο τους θέμα οι New York Times αποκαλύπτουν πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα ''η Merrill Lynch γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους πελάτες της στην Ελλάδα''.
Πάντα κατά το δημοσίευμα ''η Ford φέρεται να έχει προχωρήσει σε λογισμικές μετατροπές του συστήματός της ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας''.
Τις ίδιες ετοιμασίες, όπως γράφεται, κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.
Κατά την PricewaterhouseCoopers, που το 80% των πελατών της ποντάρουν στη δραχμή, ''το πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδος να γίνει βράδυ Παρασκευής, όταν οι αγορές θα είναι κλειστές ή εν μέσω αργίας''.
''Πριν από 15 μήνες, όταν αρχίσαμε να εξετάζουμε αυτό το θέμα, όλοι θεωρούσαν ότι είναι αδιανόητο.Τώρα δεν είναι ούτε αδύνατο, ούτε αδιανόητο'' εκτιμά ο Heiner Leisten, της Boston Consulting Group.
Όπως αποκαλύπτει στους New York Times ο Peter Frank της Pricewaterhouse :''Είχαμε συζητήσεις με δεκάδες επιχειρήσεις και κάνουμε ανάλογη εργασία για πολλές από αυτές.Σχεδόν όλες προέκυψαν τις τελευταίες 90 ημέρες''.

ΑΠΟ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: