Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τον καρατόμησαν γιατί δεν τους έκανε το ρουσφέτι - ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΩΡΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ.


Με δυσμενή μετάθεση σε μια… ανενεργή θέση πλήρωσε ανώτατος υπάλληλος του Υπουργείου Τουρισμού την άρνησή του να «ανάψει» το «πράσινο φως» για την κατασκευή μαρίνας σε περιοχή, εκτός της Αττικής.

Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ μπαίνουν οι «πολιτικές πιέσεις» οι οποίες καταγγέλλονται ότι ασκήθηκαν στον συγκεκριμένο υπάλληλο (τα πλήρη του στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr) αλλά και οι τακτικές σκοπιμότητας, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την «ανθρωποθυσία» των υπαλλήλων που θέλουν να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον αλλά και την έννομη τάξη.
Την ώρα λοιπόν που η νέα κυβέρνηση, διατείνεται σε όλους τους τόνους, ότι προτεραιότητα της αποτελεί η αποκατάσταση της δημόσιας διοίκησης και η απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων, στελέχη της κρατικής μηχανής «πιέζονται» να εγκρίνουν έργα, τα οποία δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και η κατασκευή τους κρίνεται παράνομη.
 Όταν δεν το κάνουν, απλά απομακρύνονται… Μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει το 2004 όταν ο τότε υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ιδιαίτερος του γραφείου του, είχε ζητήσει από έναν επιχειρηματία χρήματα προκειμένου να διευθετήσει μια υπόθεσή του, το εν λόγω υπουργείο επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο.
Η «αμαρτωλή» μαρίνα. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρίσκεται η Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων και η δημιουργία μαρίνας. Έργο το οποίο για να πραγματοποιηθεί απαιτούνταν η έγκριση του διευθυντή της παραπάνω διεύθυνσης.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η έγκριση δεν υπεγράφη… Ο λόγος ήταν ότι το εν λόγω έργο δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να καθίσταται παράνομη η κατασκευή του. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της zougla.gr, όταν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τουριστικών Λιμένων «τόλμησε» να αρνηθεί να πει το «ναι» για την κατασκευή της μαρίνας, έγινε «στόχος» πολιτικών πιέσεων προκειμένου να «αλλάξει γνώμη».
Αποκορύφωμα ήταν η εμφάνιση ενός εκ των προϊσταμένων του, ο οποίος του διεμήνυσε ότι ή θα υπογράψει τα έγγραφα έγκρισης ή θα απομακρυνθεί άμεσα από την θέση του.
Τον έβαλαν στο «ψυγείο» Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αλλά τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τους κανόνες που του επέβαλε η ηθική του, εμμένοντας στην αρχική του απόφαση.
Μετά από λίγες ημέρες η διοίκηση αποφάσισε να τον απομακρύνει από τη Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων και να τον μεταφέρει σε άλλο πόστο. Ο υπάλληλος ουσιαστικά τέθηκε στο «ψυγείο» καθώς τοποθετήθηκε ως διευθυντής στο τμήμα Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης. Δηλαδή, σε μία θέση, στην οποία οι αρμοδιότητές του κρίνονται από μηδαμινές έως ανύπαρκτες.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η συνάδελφός του που επιλέχθηκε να τον αντικαταστήσει. Πληροφορίες της zougla.gr, αναφέρουν ότι πρόκειται για υπάλληλο που υπηρετούσε και στο παρελθόν στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά είχε απομακρυνθεί διότι είχε καταγγελθεί για «οικονομικές ατασθαλίες» και χρηματισμό.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον υπάλληλο, ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: