Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΪΝΗ: “ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ”

Σημείωση ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”--Για την απαράδεκτη εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Ιτέας, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου το πρωί, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ» ανακοίνωση της Αντιδημάρχου κας Λαΐνη καθώς και την ουσιαστική απάντηση της εφημερίδας. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Στο θέμα θα επανέλθουμε γιατί τους κατοίκους τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα για την υγεία τους και την τάξη και όχι η ιεραρχία και με ποιά σειρά έγιναν τα τηλεφωνήματα!

-----------------------------------------------------


Η πρόεδρος της Τ.Κ.Ε. Ιτέας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον τοπικό σύμβουλο Βλάση Αρβανιτά για το πρόβληµα που είχε προκύψει στο δίκτυο µμεταφοράς λυµάτων της ∆ηµοτικής µας Ενότητας και την ίδια στιγµή (το ίδιο βράδυ) περί τα µμεσάνυχτα, πήγε επί τόπου στο σηµείο του προβλήματος. Η κα Βούλγαρη ενεργώντας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ενηµέρωσε άµεσα τον υπεύθυνο των συνεργείων Ιτέας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Λουκά Μαργώνη, της οποίας ∆ιεύθυνσης προΐσταται ο συνάδελφός µου αντιδήμαρχος κος Ευστάθιος Ματζώρος. Συγχρόνως ο τοπικός σύμβουλος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον κο Ματζώρο, ως θεµατικό Αντιδήµαρχο για θέµατα αποχέτευσης βιολογικών υδρεύσεων και καθαριότητας του δήµου ∆ελφών, οποίος άµεσα ανταποκρίθηκε δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες. Εγώ ενηµερώθηκα ως τοπική Αντιδήμαρχος για το πρόβληµα̇̇ βέβαια λόγω του ότι δεν είναι στην αρµοδιότητα µου να αντιμετωπίσω τέτοιου είδους προβλήµατα και εφόσον ο αρµόδιος θεµατικός Αντιδήµαρχος ανταποκρίθηκε άµεσα, δεν ήταν απαραίτητες άλλες παρεµβάσεις (οι θεµατικές µου αρµοδιότητες είναι σε θέµατα οικονοµικά προσωπικού παιδείας - αθλητισμού και τουριµού).

Ενδιαφέρθηκα όµως και ενημερώθηκα για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του προβλήματος επίσης πρέπει να επισημάνω ότι είναι ένα σοβαρό δύσκολο πρόβληµα στο δίκτυο αποχέτευσης στο συγκεκριμένο σηµείο από χρόνια. Η επίλυση αυτού του προβλήματος ανάλογα µε την βαρύτητά του ενδεχομένως να πάρει κάποιες ηµέρες (για όσους είναι γνώστες του αντικειμένου).

Θα ήταν καλό ως έγκριτη ημερήσια εφημερίδα, την πληροφόρηση που είχατε να την διασταυρώνατε, διότι αυτός που σας ενημέρωσε…, παρόλο λόγω επαγγέλματος, έπρεπε να γνωρίζει ότι η ζηµιά δεν ήταν στη διασταύρωση των οδών ¨Αστιγγος και Ράπτη αλλά ¨Αστιγγος και Μπαλή. Καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς ακόµα να γίνει κατανοητό από τους συμπολίτες µας το πνεύµα και οι καινοτομίες του «Καλλικράτη», αφού τόσα χρόνια οι δήµοι λειτουργούσαν τελείως διαφορετικά.
Εµείς είµαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουµε τις διαδικασίες και τις ιεραρχίες ώστε σταδιακά να βελτιώσουμε κατά το δυνατό, εν µέσω αυτής της οικονομικής κατάστασης, την καθημερινότητα του πολίτη. ∆εν είναι σωστό, δεν επιτρέπεται όµως να παραπληροφορούνται οι κάτοικοι µε κακοπροαίρετες και λανθασμένες πληροφορίες.

Η Αντιδήµαρχος ∆ελφών
∆ηµοτικής Ενότητας Ιτέας
Λαΐνη–Κολλιαλή Παναγιώτα

-----------------------------------------------------------
Σηµείωµα Σύνταξης:

Αγαπητή κα Αντιδήμαρχε,

∆εν είµαστε καθόλου σίγουροι αν οι δικές µας πληροφορίες είναι λανθασµένες ή οι δικές σας. Θα ήταν σκόπιµο να ρωτήσετε την κα Βούλγαρη ποια ήταν η αντίδρασή της όταν ενηµερώθηκε. Μήπως απάντησε «άσ’ το θα το φτιάξουµε το πρωί» και στο µεταξύ τα λύµατα θα έτρεχαν όλη νύχτα έξω από τα παράθυρα οικιών σε κεντρικό σηµείο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των περίοικων; Μήπως για αυτό στην συνέχεια ο τοπικός σύµβουλος κ. Αρβανιτάς αναγκάστηκε να ενηµερώσει τον κ. Μαντζώρο. Η πορεία σας στο δηµόσιο βίο, αλλά και η σοβαρή σας παρουσία δεν δικαιολογεί τη βιασύνη σας να απαντήσετε και µάλιστα για κάτι για το οποίο δεν ήσασταν παρούσα. Άλλωστε η κα Βούλγαρη, την οποία και αφορά άµεσα το θέµα είναι σε θέση να απαντήσει. Στο σημερινό µας φύλλο δημοσιεύουνε συνέντευξη του κ. Αρβανιτά ο οποίος εκφράζει δηµόσια τις ευχαριστίες του για τον κ. Μαντζώρο που αντέδρασε ακαριαία για το παραπάνω συµβάν.

Με εκτίµηση
Φώτης Μπελέρης

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ Κ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΓΙΩΤΑ ΜΑΣ Κ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ Κ ΣΕ ΜΑΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ.-

Ανώνυμος είπε...

Η Καλλικρατική Ιτέα.
Η κωμωδία τού αιώνα τώρα καί στήν πόλη σας.Η μήπως δράμα;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑ ΛΑΙΝΗ Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΛΙΓH ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Αβραάμ εγέννησε τον Ισαάκ, Ισαάκ δε εγέννησε τον Ιακώβ, Ιακώβ δε εγέννησε τον Ιούδαν και τους αδελφούς αυτού, Ιούδας δε εγέννησε τον Φαρές και τον Ζαρά εκ της Θάμαρ, Φαρές δε εγέννησε τον Εσρώμ, Εσρώμ δε εγέννησε τον Αράμ, Αράμ δε εγέννησε τον Αμιναδάβ, Αμιναδάβ δε εγέννησε τον Ναασών, Ναασών δε εγέννησε τον Σαλμών, Σαλμών δε εγέννησε τον Βοόζ εκ της Ραχάβ, Βοόζ δε εγέννησε τον Ωβήδ εκ της Ρούθ, Ωβήδ δε εγέννησε τον Ιεσσαί, Ιεσσαί δε εγέννησε τον Δαυΐδ τον βασιλέα. Δαυΐδ δε ο βασιλεύς εγέννησε τον Σολομώντα εκ της του Ουρίου, Σολομών δε εγέννησε τον Ροβοάμ, Ροβαάμ δε εγέννησε τον Αβιά, Αβιά δε εγέννησε τον Ασά, Ασά δε εγέννησε τον Ιωσαφάτ, Ιωσαφάτ δε εγέννησε τον Ιωράμ, Ιωράμ δε εγέννησε τον Οζίαν, Οζίας δε εγέννησε τον Ιωάθαμ, Ιωάθαμ δε εγέννησε τον Άχαζ, Άχαζ δε εγέννησε τον Εζεκίαν, Εζεκίας δε εγέννησε τον Μανασσή, Μανασσής δε εγέννησε τον Αμών, Αμών δε εγέννησε τον Ιωσίαν, Ιωσίας δε εγέννησε τον Ιεχονίαν και τους αδελφούς αυτού επί της μετοικεσίας Βαβυλώνος. Μετά δε την μετοικεσίαν Βαβυλώνος Ιεχονίας εγέννησε τον Σαλαθιήλ, Σαλαθιήλ δε εγέννησε τον Ζοροβάβελ, Ζοροβάβελ δε εγέννησε τον Αβιούδ, Αβιούδ δε εγέννησε τον Ελιακείμ, Ελιακείμ δε εγέννησε τον Αζώρ, Αζώρ δε εγέννησε τον Σαδώκ, Σαδώκ δε εγέννησε τον Αχείμ, Αχείμ δε εγέννησε τον Ελιούδ, Ελιούδ δε εγέννησε τον Ελεάζαρ, Ελεάζαρ δε εγέννησε τον Ματθάν, Ματθάν δε εγέννησε τον Ιακώβ, Ιακώβ δε εγέννησε τον Ιωσήφ...

Καρτερία είπε...

Το σχόλιο 8:15 πμ κρίθηκε ανεπιθύμητο