Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ Η «ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ»


Εφημερίδα «ΦΩΚΙΣ» 5 Δεκεμβρίου 2011, Αρ.Φ. 1979

ΌΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η «μητέρα των Δικών» και οι μητριές….

17 Αυγούστου του 1997 είχε γίνει το συλλαλητήριο για τον Μόρνο από τον -ορισθέντα για τον λόγο αυτό- Νομάρχη-σύμβολο, Αποστόλη Καραχάλιο. Κοινό αίτημα που υποστηρίχθηκε με μαύρες σημαίες και από πλήθος κόσμου για την διεκδίκηση αντισταθμιστικού οφέλους για την Φωκίδα για το νερό του Μόρνου. Ο κύριος Καραχάλιος έγινε αντιπαθής σε ηγετική ομάδα κομματικών του φίλων στην συνείδηση όμως του κόσμου παρέμεινε σύμβολο.

Τώρα «βγήκαν τα μαχαίρια» από τον Δήμαρχο–σύμβολο για την κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ… Ακολουθώντας την παλιά καλή συνταγή ο ταγός θα βγει και θα διαρρήξει τα ιμάτιά του μπρος στους αγανακτισμένους πολίτες, διεκδικώντας με μια βουλευτική εσάνς το δίκιο του διψασμένου οδοιπόρου…

Η «μητέρα των Δικών» και οι άλλες μητριές…δίκες που εκδικάζονταν τόσα χρόνια ήταν εκτός παρακολούθησης με αποτέλεσμα να προχωρά η ΕΥΔΑΠ σε κατάσχεση. Και αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να μπορεί να εισπράξει τα χρήματα της ΣΑΤΑ, των Κεντρικών αυτοτελών πόρων, να μπλοκαριστεί η πληρωμή των υπαλλήλων και λοιπά …λυπούμενα!
Το ερώτημα που προκύπτει όλα αυτά τα χρόνια με τα ατέρμονα ρεπορτάζ και τις προεκλογικές κόντρες και την «μητέρα των Δικών» - πρωτίστως- αφορά όλους τους δημάρχους που διαχειρίστηκαν το ζήτημα, κατ΄ αναλογία της θητείας τους χρονικά.

-Πότε ασχολήθηκαν σοβαρά με το ζήτημα;
-Τι έκαναν οι βουλευτές;
-Γιατί τα αυτονόητα στην Φωκίδα καταργούνται;
-Πως διεκδικήθηκε το θέμα και πως φτάσαμε ως εδώ;
-Και τι θα κάνουν π ρ α κ τ ι κ ά εκτός από τις εξαγγελίες τύπου Τσε Γκεβάρα;

Πως θα αξιοποιηθούν οι ανίερες φιλίες κατά το πρότυπο της κυβέρνησης συνεργασίας;…

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΦΩΚΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: