Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΧΑΡΙΖΟΥΝ 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2006 ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Όλα για τις τράπεζες, που στο κάτω-κάτω το ... "δικαιούνται", αφού κατάφεραν να τοποθετήσουν τον δικό τους άνθρωπο στην ηγεσία της χώρας: Σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, που ακούει στο όνομα "λογιστική ελάφρυνση" των ζημιών που θα εγγράψουν οι τράπεζες από το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών! Με την ρύθμιση, δεν θα πληρώνουν φόρους λόγω των ζημιών από την απομείωση των ομολόγων που υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ και εάν τελικά γίνει ο συμψηφισμός σε βάθος δεκαετίας, οι τράπεζες θα τύχουν τεράστιας ελάφρυνσης, καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένες να αναζητήσουν τα 4 δισ. ευρώ ως νέα κεφάλαια.

Έτσι, αν μια τράπεζα καταγράφει ζημίες 1 δισ. ευρώ από την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα σχηματίσει αναβαλλόμενο φόρο 200 εκατ. ευρώ (με φορολογικό συντελεστή 20%), τον οποίο θα συμψηφίσει με φόρο επί των κερδών έως το 2026! Και τον φόρο της βέβαια θα τον πληρώνουν μέχρι το 2026 οι φορολογούμενοι Συγκεκριμένα, θα εισαχθεί στη Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία θα εναρμονίζει τον τρόπο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων των τραπεζών έτσι ώστε το Δημόσιο να μη χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια για την επανακεφαλαιοποίηση των ιδρυμάτων.

Πρωτοφανές! Που ακούστηκε αυτό σε όλο τον πλανήτη; Υπήρχε καμία ρήτρα ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τις απώλειες των τραπεζών που αγόραζαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;  Στα φτωχαδάκια που δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων και τους κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ δεν υπάρχει καμία αναβολή! Μένουν χωρίς φως, χωρίς δυνατότητα να φτιάξουν φαγητό, χωρίς ψυγείο, χωρίς τίποτα. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι "Πρόθεσή μας είναι να μεταχειρισθούμε ευνοϊκά τις αναβαλλόμενες φορολογικές υποχρεώσεις των τραπεζών, ήτοι τα ποσά των φόρων που θα καταβληθούν σε μελλοντικές περιόδους, που αφορούν σε φορολογητέες χρονικές διαφορές"!

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι; Σε ποιος ιδιώτες αναβάλλουν την αποπληρωμή των φόρων, ειδικά αυτή την εποχή; Σε αυτούς που συλλαμβάνουν κατά δεκάδες; Σε αυτούς που τους παίρνουν τα σπίτια οι εφορίες για χρέη μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ; Στα περίπτερα που ρίχνουν εξοντωτικά πρόστιμα επειδή δεν έκοχαν απόδειξη σε μία ... σοκολάτα; Σε ποιους Μόνο στις τράπεζες!
Μάλιστα έχουν το θράσος να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την νόμιμη φορο-φυγή των τραπεζών λέγοντας ότι "Δεδομένης της ύπαρξης αναλογουσών φορολογικών ζημιών και επειδή κατά την επόμενη πενταετία δεν θα υπάρξουν επαρκή κέρδη ώστε να συμψηφισθεί η εν λόγω απαίτηση, το υπουργείο προτίθεται να δώσει αβάντα 15ετίας στις τράπεζες, ώστε ο συμψηφισμός να γίνει μέσα σε αυτή την περίοδο"! Αν είναι δυνατόν! Σε ποιον φορολογούμενο ή σε ποια εταιρεία έγινε αυτό;

Δεν ντρέπονται να δουλεύουν τόσο ξεδιάντροπα υπέρ των τραπεζιτών την ώρα που οι πολίτες εξαθλιώνονται;

ΠΗΓΗ: http://petrosdiver.blogspot.com


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολυ θα ηθελα το όνομα του τυπου που δημοσιευει οτι να ναι

παρα πολυ

και μην απαντησεις σαν ¨εξυπνακιας"