Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


    Μια σημαντική ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα μας μετά τις 12 Νοεμβρίου. Ο σχεδόν μόνιμος αντικυκλώνας της βορειοανατολικής Ευρώπης εδώ και μισό μήνα αναμένεται να μετακινηθεί ελαφρώς δυτικότερα αφήνοντας δίοδο για κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών με ενίσχυση των βοριάδων στη περιοχή μας. Το κρύο αναμένεται να είναι σημαντικό και οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν θα είναι σημαντικά χαμηλότερες απ ότι συνήθως έχουμε αυτή την εποχή. Κάτι ανάλογο δηλαδή με τα κρύα που μας επηρέασαν τον Οκτώβριο οπότε και είχαμε μέχρι και 10 C κάτω απ τις κλιματικές τιμές. Για άλλη μια φορά το επίκεντρο της κακοκαιρίας αναμένεται να είναι ο Έβρος όπου πιθανώς θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

    Με τα τωρινά δεδομένα χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται και στις περιοχές της Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο, η  ένταση των οποίων όμως να είναι μικρή. ίσα ίσα να πούμε ότι χιόνισε δηλαδή σε χαμηλά υψόμετρα σ αυτές τις περιοχές.



    Επίσης ασθενείς χιονοπτώσεις πιθανώς να δεχτεί και η Δυτική Μακεδονία .(από πόλεις η Φλώρινα)



Αυτή είναι η πρώτη εικόνα. Φυσικά πολλά μπορούν να αλλάξουν.



    Ένα πράγμα πάντως φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Όπως ο Οκτώβριος τελικά βγήκε ψυχρός μήνας σε σχέση με τις μέσες τιμές για την περιοχή μας έτσι φαίνεται ότι πάει να ακολουθήσει κι ο Νοέμβριος. Τα μακροπρόθεσμα μοντέλα πρόβλεψης καιρού λένε ότι και ο Δεκέμβριος (κυρίως ) αλλά και οι άλλοι δυο μήνες του χειμώνα θα είναι ψυχρότεροι απ ότι οι κλιματικές τιμές.





Δεν υπάρχουν σχόλια: