Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ-ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Χρόνια πολλά σε όσους ονομάζονται Άγγελος, Μιχαήλ και Γαβριήλ. Λίγα λόγια για τους αρχάγγελους Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Η Εκκλησία μας σήμερα 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη σύναξη (πανήγυρη) των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Η Αγία Γραφή, αναφέρει σε πολλά σημεία την επικοινωνία των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους επικεφαλείς των αγγελικών ταγμάτων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Οι άγγελοι δεν γνωρίζουν πόνο και δυστυχία, αμφιβολίες και φόβους, αρσενικό και θηλυκό, αλλά τους χαρακτηρίζει η ομορφιά, η αγάπη και η αέναη ζωή. Οι άγιοι άγγελοι εμφανίζονται στους ανθρώπους κάθε φορά που ο Θεός θέλει να γίνει το θέλημά του.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.


Γιορτάζει και η Πολεμική μας Αεροπορία
H Ελληνική Πολεμική Αεροπορία τιμά και φέτος τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ αλλά εορτάζει παράλληλα και την επέτειο των "100 Χρόνων Αιέν Υψικρατείν" με μια σειρά από εκδηλώσεις, στα αεροδρόμια της Χώρας, που έχουν ξεκινήσει από το Σάββατο και θα διαρκέσουν μέχρι σήμερα 8 Νοεμβρίου.

Το αεροδρόμιο της Τανάγρας αποτέλεσε, για ακόμη μία φορά, το σημείο αναφοράς και φιλοξενεί μέχρι και σήμερα το Air Show!
Μάλιστα, να σημειωθεί πως την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, Αεροπορική Επίδειξη (Air Show).


Πρόγραμμα Αεροπορικής Επίδειξης
1. Αεροπορική επίδειξη δύο ελικοπτέρων AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού.
2. Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου ελικοπτέρου S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.
3. Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους T-6Α Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).
4. Ρίψη αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφος C-130 Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.
5. Επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης Μάχης-Combat Search & Rescue (CSAR) με τη συμμετοχή ανδρών της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, δύο αεροσκαφών F-16 Blk 52+ ADV της 335 Μοίρας και δύο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης.
6. Επίδειξη επιχείρησης Αεροδιακομιδής ασθενούς-Medical Evacuation (MEDEVAC) από ελικόπτερο AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης.
7. Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας «Ζευς» μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Blk 52+ της ΠΑ.
8. Επίδειξη επιχείρησης Αεροπυρόσβεσης από δύο αεροσκάφη CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης.
9. Χαμηλή διέλευση μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ αποτελούμενος από F-16 Blk 52+, F-4E Phantom II PI 2000, Mirage 2000-5, A-7H Corsair και RF-4E Phantom II.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου



Δεν υπάρχουν σχόλια: