Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Εκλογές στους συνταξιούχους του ΙΚΑ Ν.Φωκίδας




ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

         ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ


Το παντεσπάνι στους επιχειρηματικούς ομίλους και στους εξοπλισμούς και σε εμάς τους συνταξιούχους…….. τα ψίχουλα!

 

    Αφού μας κλέψανε – λεηλατήσαν τις συντάξεις μας, άρπαξαν τα δώρα μας, όλα πληρωμένα 35 και 40 χρόνια σκληρής δουλειάς, κοντά 120 δις – 10 δις το χρόνο, τώρα (εδώ και 12 χρόνια) σε κάθε Έκθεση Θεσ/νίκης μας πετάνε τα ψίχουλα, από τα αποφάγια που δίνουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στους εξοπλισμούς.

     Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσαν τις περίφημες «αυξήσεις» των συντάξεων από το βήμα της ΔΕΘ, σε ποσοστά από 2,2% έως 2,5%, επιχειρώντας, αφ’ ενός να μας εξαπατήσουν, αφ’ ετέρου να μας εμφανίσουν και πάλι… ευνοημένους από την πολιτική των δήθεν παροχών της. Μαζί με την κυβέρνηση σε αυτή την εκστρατεία μια μερίδα των ΜΜΕ και του Τύπου προσπαθούν να σπείρουν αυταπάτες και να παρουσιάσουν ευρωστία όχι μόνο στους συνταξιούχους, αλλά και στα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ότι τάχα οι πολιτικές που ακολουθούνται θα λύνουν σταδιακά τα προβλήματα

 

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

 

   1). Η «αύξηση», μόνο των κύριων συντάξεων, που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός αντιστοιχεί στο ποσό - ψίχουλο των 17-20 ευρώ  στην μέση κύρια σύνταξη των 817 ευρώ, δηλαδή των 0,56 ή 0,66 ευρώ την ημέρα!! Ένα ολόκληρο κουλούρι.

   Ωστόσο όσες από τις πενιχρές συντάξεις που δεν υπερβαίνουν το ποσό 9.200 ευρώ τον χρόνο, το οποίο είναι αφορολόγητο, και με τις λεγόμενες αυξήσεις υπερβούν αυτό το ποσό,  με την πενιχρή αύξηση που θα λάβουν, αμέσως θα φορολογηθούν και θα πληρώσουν περισσότερα από την αύξηση που θα λάβουν. Επομένως αν δεν γίνει φορολογική αναπροσαρμογή οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα έχουν μείωση αντί για αύξηση.

 

   2). Οι λεγόμενες αυξήσεις που είναι κάτω και από τον επίσημο τιμάριθμο δεν αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας, που μας τσακίζει στην κυριολεξία. Εκατοντάδες χιλιάδες βρισκόμαστε είτε κάτω είτε στα όρια του επιπέδου φτώχειας και η κατάστασή  θα χειροτερεύει συνεχώς. Μόνο οι υπέρογκες ανατιμήσεις δεκάδων φαρμάκων, άκρως αναγκαίων για την υγεία - περίθαλψή, ακόμα και μέχρι 800% (!) οδηγεί στην απόγνωση πολλούς από εμάς. 700.000 δε συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά, με βάση τον ν.4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ γνωστός ως νόμο Κατρούγκαλου που κατά τα άλλα θα καταργούσε η Ν.Δ. θα λάβουν εφάπαξ το  επίδομα κοροϊδία των 100-200 ευρώ αντί για την 13 η και 14 η σύνταξη τους, που έχει για πολλά χρόνια περικοπή από όλους. Μαζί με την προσωπική διαφορά είναι εδώ και η εισφορά αλληλεγγύης (που θα ανακοινωνόταν η κατάργησή της στη ΔΕΘ)!

 

   3). Η μείωση κατά μια μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών (και μέχρι το 2027 σε έξι μονάδες) που η κυβέρνηση τολμά να προπαγανδίζει ως θετικό μέτρο, στην ουσία θα στερήσει από τον ΕΦΚΑ εκατοντάδες εκατομμύρια προς ωφέλεια των εργοδοτών με παραπέρα χειροτέρευση της θέσης των ασφαλισμένων. Δηλαδή κι’ άλλες μειώσεις συντάξεων, προ των πυλών, με αρχή στις επικουρικές.

 

    Για όλα αυτά αλλά και για τα χάλια στην υγεία, στην ακρίβεια και στα φάρμακα, στο πανάκριβο ρεύμα, στη χαμοζωή που μας οδηγούν, η απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωσή μας στο Σωματείο μας.

    Συμμετέχουμε στις εκλογές για νέα διοίκηση. Στέλνουμε περισσότερους αντιπρόσωπους στην Ομοσπονδία μας. Φέρνουμε κι άλλους συνάδελφους στην κάλπη. Δυναμώνουμε τη φωνή μας.

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

από 10,00 έως 13,30 στο Εργατικό κέντρο

(Εγγραφές θα γίνονται και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: