Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Σημαντική προειδοποίηση για όλους τους Έλληνες ως προς την καταχώρηση των στοιχείων τους σε TAXISNet και ΕΜΕΠ

 


Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να έχουν διατηρήσει ενημερωμένα τα στοιχεία επικοινωνία τους τόσο με τις φορολογικές αρχές το γνωστό σε όλους μας taxisnet, να έχουν δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό IBAN, ενώ σωστά ενημερωμένα θα πρέπει να είναι και τα στοιχεία στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Μια από τις βασικότερες αιτίες που μπλοκάρει τις επιστροφές φόρου είναι η μη δήλωση αριθμού ΙΒΑΝ στο taxisnet όπως αναφέρει η AADE. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους λογαριασμούς ΙΒΑΝ η ΑΑΔΕ έχει προσπαθήσει να το επιλύσει με διάφορους τρόπους, όπως στέλνοντας emails μέχρι και μπλόκο στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων αν δεν έχει δηλωθεί ΙΒΑΝ.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 173 εκατ. ευρώ (στοιχεία Ιουλίου), λόγω απουσίας IBAN. Συνολικά, σήμερα IBAN δεν έχουν δηλώσει 212.000 ΑΦΜ, δικαιούχοι επιστροφών φόρου.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ ο πολίτης έχει πλέον τη δυνατότητα δήλωσης λογαριασμού ΙΒΑΝ εξωτερικού, που τηρείται εντός του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA) για να λάβει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται.

Όσον αφορά το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας υποχρεωτική καθίσταται πλέον η καταχώριση του αριθμού κινητού τηλεφώνου όλων των πολιτών στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών. Στόχος η εξασφάλιση αποτελεσματικής και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και των πολιτών. Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων επικοινωνίας σας οφείλετε να ενημερώσετε το ΕΜΕπ μέσα σε 30 ημέρες από τη μεταβολή τους. Το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων σας στο ΕΜΕπ διατηρείται για 7 χρόνια. Φρόντισε λοιπόν το πιο απλό πράγμα, τα στοιχεία σου να είναι ενημερωμένα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: