Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Αίτημα της «Ανανεωτικής Δύναμης Δελφών»




ΠΡΟΣ


ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

(ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ)

Ταχ. Διεύθυνση: Κοραή 4

Τ.Κ. 105 64

Υποδιεύθυνση Διαχείρισης και

Υλοποίησης Ειδικών Αναπτυξιακών

Προγραμμάτων του ΥΠΕΣ

Μονάδα Α1

Τηλέφωνο: 213 1364 425

E-mail: l.papavasilopoulos@ypes.gov.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

Κεφαλληνίας 45, Αθήνα 112 57

eaadhsy@eaadhsy.gr


Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Άμφισσας

Λεωφόρος Σαλώνων 16

eisgram@eisaggeliaprotodikon-amfissas.gov.gr.


Συνήγορο του Πολίτη

 Χαλκοκονδύλη 17, Αθήνα 104 32

press@synigoros.gr


 κ.  Μπούγα  Ιωάννη

Υφυπουργό Δικαιοσύνης - Βουλευτή Φωκίδας

Ι. Γιδογιάννου 32, Άμφισσα

 j.bougas@parliament.gr ·



ΘΕΜΑ: Τεχνικός έλεγχος των ηλεκτρικών οχημάτων του έργου του Δήμου Δελφών με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Δελφών» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».


Κύριοι,


Σύμφωνα με την Α.Π : 9590/2021 ΑΔΑ: Ρ1Ψ346ΜΤΛ6-644 αποφασίστηκε η ένταξη του έργου με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Δελφών» στον Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Σύμφωνα με την Απόφαση  445/2023 Αριθμός συνεδρίασης 37 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών ΑΔΑ 6ΣΝΛΩ9Θ-ΖΥΥ ανακηρύχτηκε  οριστικός ανάδοχος του διαγωνισμού η εταιρεία Χ.Ν. ΠΑΥΛΟΥ ΜΟΝ ΙΚΕ, Δροσοπούλου 47, 11257 ΑΘΗΝΑ, ΑΦΜ 801403163, ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών, και για τα δυο τμήματα της σύμβασης, σύμφωνα με τους  πίνακες που αναλυτικά περιγράφονται στην εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με την Απόφαση  του Δημάρχου του Δήμου Δελφών Αριθμ.Πρωτ. : 25563 Αρ.Α.Α.Υ. :Α-1537 3/11/2023  ΑΔΑ Ψ90ΑΩ9Θ-ΑΓΝ εγκρίθηκε η δαπάνη και  δεσμεύτηκε  πίστωση ύψους Ενός Εκατ. Διακοσίων Είκοσι Επτά Χιλ. Οκτακοσίων Δεκαοκτώ κόμμα Ογδόντα Τριών Ευρώ (1.227.818,83 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού Εξόδων του ΚΑ 69-7132.011, οικονομικού έτους 2023 για το ΥΠΟΕΡΓΟ 1:ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ). 


Κατόπιν των ανωτέρω. 

Τα ηλεκτρικά οχήματα μεταφέρθηκαν στο αμαξοστάσιο  του Δήμου Δελφών και ένα από αυτά, το ηλεκτρικό σάρωθρο με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕ 157963 έκανε την εμφάνισή του για να καθαρίσει τους δρόμους της Άμφισσας. 

Μετά από ελάχιστες ώρες λειτουργίας, έπεσαν και έσπασαν και οι δύο καθρέφτες του συγκεκριμένου οχήματος, ενώ υπήρξε διαρροή λαδιών και κατά πληροφορίες μεταφέρθηκε στο συνεργείο.

Επιπλέον ο θόρυβος που έκανε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ήταν πολύ δυνατότερος από το προηγούμενο πετρελαιοκίνητο σάρωθρο, προκαλώντας τη δυσφορία των κατοίκων.

Το σημαντικότερο όμως είναι, πως το συγκεκριμένο ηλεκτρικό σάρωθρο που προμηθεύτηκε ο Δήμος Δελφών δεν έχει κλιματιστικό σύστημα,  κάτι που προβλέπεται στις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ των οχημάτων και συγκεκριμένα στη σελίδα 10 που επί λέξει αναφέρει 

…Τα παρακάτω στοιχεία θεωρούνται ουσιώδη και απαράβατα, επί ποινή αποκλεισμού.

Ένα από τα στοιχεία που θεωρείται ουσιώδες και απαράβατο είναι πως 

κάθε σάρωθρο θα διαθέτει σύστημα κλιματισμού στην καμπίνα του, ώστε να εξασφαλίζεται η θερμική άνεση και οι ιδανικές συνθήκες οδήγησης και χειρισμού από τον χειριστή. (Σελ. 12)

Τα παραπάνω προκάλεσαν την ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Ευστάθιου Κάππου στο Απολογιστικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών. 

Η απάντηση που έλαβε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος ήταν πως το συγκεκριμένο ηλεκτρικό όχημα έχει κλιματισμό, ενώ την επόμενη ημέρα που του ζητήσαμε ως Συνδυασμός της Μείζονος Μειοψηφίας να μας δείξει πως το ηλεκτρικό σάρωθρο έχει κλιματισμό, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δεν ανταποκρίθηκε ο στην πρόσκλησή μας.

Μετά από αυτά, συναισθανόμενοι την υποχρέωση που έχουμε ως παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας να ασκήσουμε έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου Δελφών και ειδικά σε προμήθειες μεγάλων ποσών που θα δεσμεύσουν τα οικονομικά του Δήμου για αρκετά χρόνια,  


                                                        ΖΗΤΟΥΜΕ  

από την υπηρεσία σας να διερευνήσει αν  οι τεχνικές προδιαγραφές των ηλεκτρικών οχημάτων που περιγράφονται στην Τεχνική Έκθεση για την προμήθεια,  ταυτίζονται με αυτές των τεχνικών φυλλαδίων και του τύπου έγκρισης των ηλεκτρικών οχημάτων που παραδόθηκαν στον Δήμο Δελφών. 




ΑΜΦΙΣΣΑ 16 Σεπτεμβρίου 2024  

Πλατεία Κεχαγιά      

Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου 

Τηλέφωνο 2265350023

Ε mail e.lagourani@delphi.gov.gr

                       


 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών»



Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Στάθης Κάππος

Αλέξανδρος Κυριακίδης

Μαρίνος Λύτρας

Κρυσταλλία Κώνστα

Νεκτάριος Μίχος

Παντελής Σμαράγδης

Σοφία Αναγνωστάκου 

Θανάσης Τσονάκας

Στάθης Κουβέλη

Χριστίνα Κορομπίλη


Δεν υπάρχουν σχόλια: