Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Η νέα δημιουργία του συμπατριώτη μας καλλιτέχνη , Πάνου Μητσόπουλου , στην Ολλανδία

"Η θάλασσα συνεχίζει να γυρίζει' είναι η νέα εγκατάσταση του Πάνου Μητσόπουλου και της Nienke Brokke. Από 25 Μαΐου έως 25 Ιουνίου. Βρίσκεται στο «Glazen paleis», στο κέντρο του πάρκου Den Burg στο νησί Texel.




Ένας μεγάλος κύλινδρος που διαμορφώνεται από ένα μωσαϊκό διαφορετικών μπλε στα χρώματα της θάλασσας. Εύθραυστες βάρκες Origami, απλωμένες στο πάτωμα, στροβιλίζονται μέσα και γύρω από τον κύλινδρο. Ένα φως φάρου περιστρέφεται μέσα στον μπλε μωσαϊκό κύλινδρο, που δημιουργεί ειδικά τη νύχτα ένα μυστηριώδες παιχνίδι φωτός ανάμεσα στην κατασκευή και στα δέντρα του πάρκου.
Υλικά: Ανακυκλωμένα πλαστικά φίλτρα φωτός 48 m2, ηλεκτρικός σωλήνας PVC, λάμπα, περιστρεφόμενος μηχανισμός, χαρτί.
Όταν ο ήλιος διαπερνά την εγκατάσταση, δημιουργεί μια υποβρύχια εμφάνιση χρωμάτων. Αν κοιτάξετε με τον ήλιο στην πλάτη σας, θα παρατηρήσετε την πλαστική γυαλάδα των φίλτρων. Πλαστική σούπα; Η 20η Μαΐου ήταν η μέρα της θάλασσας. Η θάλασσα συνδέει χώρες, παρέχει οξυγόνο και τροφή. Η προσοχή στην ευπάθεια της θάλασσας και η εξάρτησή μας από ένα υγιές οικοσύστημα είναι καθημερινά, σημαντική.
Ο Πάνος Μητσόπουλος έχει δημιουργήσει για το έργο του: «Διασχίζοντας τη Μεσόγειο» διάφορες εγκαταστάσεις γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα σε πολλές χώρες. Επομένως τα μπλε χρώματα θυμίζουν περισσότερο την ελληνική θάλασσα παρά τη Βόρεια Θάλασσα.

Εγκαίνια, 8 Ιούνη 15:00,

Εγκατάσταση, 'DE ZEE DRAAIT DOOR' 25/5-25/6, Glazen paleis.
Εκθεση, Ορίζοντες - Σύνορα 8/6 -17/8 στο χώρο Burgwal 29 (κάθε Σ/Κ 11h -14h),
Den Burg, TEXEL.

Δεν υπάρχουν σχόλια: