Τρίτη 16 Μαΐου 2023

«Ορκωμοσία υπαλλήλων στη δομή Βοήθεια στο Σπίτι»






Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μόνιμων πλέον εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Η δικαίωση ενός πολυετούς αγώνα και η αναγνώριση ενός πολύ σημαντικού έργου»

 

Η ορκωμοσία των 23 εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών.

Τους εργαζόμενους, οι οποίοι εντάσσονται πλέον στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου Δελφών, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο οποίος πραγματοποίησε και την ορκωμοσία, ενώ παρόντες ήταν επίσης η αρμόδια αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Σωσώ Σεγδίτσα-Πονήρη, η προϊσταμένη της Δ/νσης  κα Σπυριδούλα Βασιλειάδου και ο Γενικός Γραμματέας του Δ. Δελφών κ. Αθανάσιος Μανανάς.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι, ο κ. Ταγκαλής το περασμένο Φθινόπωρο είχε θέσει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαο Σουλιώτη, το μείζον θέμα της εξεύρεσης λύσης για τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους της χώρας, μετά από τις τότε εξελίξεις σχετικά με την προκήρυξη για τη στελέχωση του προγράμματος, οι οποίες είχαν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Πιο συγκεκριμένα, με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας καταργούσε τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για το 50% των θέσεων, με αποτέλεσμα 1.200 άτομα που ήδη υπηρετούσαν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να μένουν εκτός επιλογής και να απολύονται! Το θέμα εισήχθη στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. της ΠΕΔ, όπου και ελήφθη σχετική απόφαση, ενώ ακολούθως αποτέλεσε και ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στο  συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας πως οι εν λόγω εργαζόμενοι εδώ και πολλά χρόνια ανήκουν στην καρδιά λειτουργίας του Δήμου, καθώς προσφέρουν υπηρεσίες υψίστης σημασίας. «Από σήμερα ο δίκαιος αγώνας αυτών των εργαζομένων στέφεται και τυπικά με επιτυχία. Για τους ίδιους σημαίνει πολλά, όπως πολλά συνεπάγεται και για το Δήμο μας, όμως ένα πράγμα δεν αλλάζει και αυτό είναι η εκτίμησή μας προς το πρόσωπο και το έργο τους που υπό οποιεσδήποτε συνθήκες παράγουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Σωσώ Σεγδίτσα-Πονήρη, εξέφρασε τη χαρά της για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων και τις καλύτερες ευχές της με τη διαβεβαίωση για την αμέριστη στήριξή τους.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: