Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Πέθανε ο άνθρωπος με τη μακρύτερη μύτη στον κόσμο

Του είχε απονεμηθεί ο τίτλος δύο φορές στο παρελθόν


 

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Mehmet Ozyurek, ο άνθρωπος με την μακρύτερη μύτη στον κόσμο.

Την είδη του θανάτου του Mehmet Ozyurek, κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τη μακρύτερη μύτη, ανακοίνωσε το site (των ρεκόρ Γκίνες) εκφράζοντας τη θλίψη για τον θάνατό του.

Η μύτη του Τούρκου Mehmet Ozyurek είχε 8,7884 εκατ. μήκος και το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε από τους ιθύνοντες του Γκίνες τον Νοέμβριο του 2021.

Του είχε απονεμηθεί ο τίτλος της μακρύτερης μύτης σε άνδρα εν ζωή δύο φορές στο παρελθόν: την πρώτη φορά  το 2001 στο «Guinness World Records: Primetime in Los Angeles », και ξανά το 2010 στα γυρίσματα του «Lo Show dei Record» στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, ο Mehmet Ozyurek ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός για το κέφι του για τη ζωή και συχνά μιλούσε για το πώς ήταν «ευλογημένος» που είχε μια μύτη που έσπασε ρεκόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τα Ρεκόρ Γκίνες ο Mehmet Ozyurek αρρώστησε και στη συνέχεια υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ είχε προγραμματισμένο χειρουργείο. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες.

Ο γιος του Baris μίλησε στο τουρκικό ειδησεογραφικό portal Mynet ευχαριστώντας όλους, όσοι τον στήριξαν. «Πονάμε. Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλόκαρδος, προσπαθούσε να μην προσβάλει κανέναν. Ο πατέρας μου τα είχε βρει με τη μύτη του και με τη ζωή του» είπε.

Ο κάτοχος του ρεκόρ είχε πει στο GWR το 2021 ότι οι ικανότητές του στην αίσθηση της όσφρησης ήταν διαφορετικές από τους άλλους ανθρώπους.

Η μεγάλη μύτη του δε, ήταν οικογενειακό χαρακτηριστικό.

   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: