Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: ..και μεγάλο οδικό έργο στη Φωκίδα..(από αναγνώστη)



...ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ  ΠΡΟΒΑΤΑ, ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ, ΣΤΑ ΠΕΡΙ Κ.Ο.Κ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ...  



Διάβασα το άρθρο για τον νέο δρόμο Λαμία –Άμφισσα- Πάτρα που φτιάχνουν για χιλιοστή φορά και θα ανοίξουν οι μεταφορές  της απομονωμένης και ρημαζόμενης  Φωκίδας  με τον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε το αν δεν το έχετε διαβάσει πριν να συνεχίσετε παρά κάτω.  Σας διαβεβαιώνω ότι αξίζει.

Ας  υποθέσω ότι το διαβάσατε και ας πάρουμε   στα σοβαρά το άρθρο θεωρώντας  ότι γράφτηκε βάση κάποιων στοιχείων που έδωσε κάποια επίσημη αρχή στον αρθρογράφο (προεκλογικά) ο οποίος έκανε το λάθος να εμπιστευτεί την πηγή του.

Τι γράφει το άρθρο:  (δικές μου επισημάνσεις μετά το «ΠΡΟΣΟΧΗ»:)

Κάνουμε ένα έργο σε μήκος 25 χλμ δρόμου, μειώνοντας την απόσταση κατά 4 χιλιόμετρα. Αποτέλεσμα η αρχική απόσταση Λαμία -Πάτρα θα μειωθεί από 185 χιλιόμετρα που είναι σήμερα , σε 160 χλμ! Δηλαδή 185-4 = 160!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ. Πρέπει να έχει αλλάξει η αριθμητική πρόσφατα και δεν το έμαθα. Ή ο αρθρογράφος έκανε ένα βιαστικό υπολογισμό.

Αλλά ας δούμε τι άλλο λέει το άρθρο:

Τελικά εκεί που σήμερα θέλουμε 3 ώρες για να πάμε με το αυτοκίνητο από Λαμία στην Πάτρα (πράγματι έτσι είναι) , μετά το έργο που θα μείνουν μαγικά 185-4 =160 χλμ  θα θέλουμε μόνο 1,5 ώρες!!!!  Δηλαδή θα πρέπει να τρέχουμε κατά μέσο όρο  με 106,6 χλμ/ώρα και στα 160 χλμ!!! της διαδρομής. Αν δε, η αρχική αφαίρεση είναι λάθος και τελικά τα χιλιόμετρα είναι 185-4=181 , τότε πρέπει να κινούμαστε με μέση ταχύτητα 120χλμ την ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Πρέπει να έχει καταργηθεί η Τροχαία και τα ραντάρ ή όλες οι πινακίδες που λένε σε όλη σχεδόν την διαδρομή μέγιστο όριο 50 ή 70 ή 90 χλμ/ώρα και μπορεί ο καθένας να τρέχει όσο θέλει, αλλά δεν το μάθαμε ακόμη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΣΗΣ. Μόνο , το τμήμα του δρόμου Ιτέα-Αντίρριο περί τα 100 χλμ από τα 160 (ή 181) του νέου δρόμου, σήμερα είναι σε κατάσταση που ακόμα και παραβιάζοντας τις πινακίδες ανώτατου ορίου θέλεις  το λιγότερο μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Στο  τμήμα αυτό   δεν αλλάζει τίποτε με το έργο. Οπότε με το νέο έργο για το τμήμα Λαμία-Ιτέα σύν το τμήμα Αντίρριο - Πάτρα μαζί χρειάζονται μόνο 15 λεπτά. Τελικά είναι σίγουρο .. έχω κάνει λάθος. Δεν πρόκειται για οδικό έργο. Ανακάλυψαν την τηλεμεταφορά και μας το λένε σεμνά για να μην νομίσουμε ότι το κάνουν για προεκλογικό λόγο! Η μιάμιση ώρα αφορά μέσο χρόνο αναμονής στις εγκαταστάσεις τηλεμεταφοράς λόγω μεγάλης ζήτησης. 

 Το καλύτερο.

Σκέψου τώρα αγαπητέ συμπολίτη που μου έκανες την τιμή και διάβασες αυτές τις αράδες , αν δεν τις  είχες διαβάσει τελικά, να  είχες  μείνει με την εντύπωση ότι πράγματι θα γίνει έργο και πράγματι θα μειωθεί ο δρόμος από 185 σε 160 χλμ και πράγματι θα θέλεις μιάμιση ώρα να πας από την Λαμία στην Πάτρα αντί για τρεις ώρες σήμερα. Και με τόσο καθαρό μυαλό , και με τέτοια εντύπωση για την καλή μας κυβέρνηση και την καλή μας Περιφερειακή αρχή,  να  ψηφίσεις την Κυριακή. Και ακόμα και αν δεν τους ψήφιζες, να μην «έκραζες» μέχρι τότε όποιον πούλαγε σε δημόσια συζήτηση ότι η καλή μας Κυβέρνηση έκανε τέτοιο έργο!!!!

Το ακόμα καλύτερο.

Να είχαν συμβεί όλα αυτά τα κατά την φαντασία μου πιθανά πράγματα, να τους ξαναψήφιζες, και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να ξαναπαραπονιέσαι  γιατί  όσο και να δουλεύεις δεν μπορείς να ζήσεις με την στοιχειώδη αξιοπρέπεια, τα παιδιά σου δεν φαίνεται να έχουν πουθενά μέλλον μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου στον ορίζοντα και ακόμα παραπέρα κλπ, κλπ, κλπ.

 Το τέλειο. 

Σκέψου  πόσα τέτοια σου έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα, κρατώντας πάντα  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  θολωμένο το μυαλό σου,  ώστε να μην μπορείς να καταλάβεις τελικά ούτε τα βασικά!!!!  Ώστε να καταπίνεις  έτοιμες τις τελικές εντυπώσεις  που θέλουν χωρίς να ασκείς καμία ουσιαστική κριτική ούτε καν σε επίπεδο απλής αριθμητικής!!!!!

 Καταπληκτικό.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ΄ ότι φαίνεται  ο επί δεκαετίες σχεδιασμός των οδικών αρτηριών Ευρωπαϊκής προτεραιότητας , που αναγνώριζε ως τον τελευταίο σημαντικό δρόμο , που δεν έχει διανοιχτεί ακόμη στην Ελλάδα , να είναι η παλαιά ε.ο  Θερμοπύλες -  Αντίρριο. Τον δρόμο που θα ένωνε την Αθηνών - Θεσσαλονίκης με την Ιόνια οδό και θα ολοκλήρωνε το οδικό έργο που έχει σχεδιάσει (από πολλά χρόνια) η Ε.Ε για την Ελλάδα. Αυτή λοιπόν η προοπτική, αλλάζει οριστικά ώστε η Άμφισσα και μαζί της όλος ο Δήμος Δελφών αλλά και η Φωκίδα μπαίνουν  σε οριστική και μακροχρόνια απομόνωση .
               Διαβάστε πιο προσεκτικά το κείμενο της ανάρτησης της καρτερίας : https://karteria1.blogspot.com/2023/05/200_17.html
και θα το καταλάβετε .

Επειδή η Ε.Ε. δεν πρόκειται να διαθέσει πόρους για δύο τέτοιους παράλληλους δρόμους , αν τελικά ο δρόμος περάσει από εκεί, ΔΕΝ θα περάσει από εδώ!
Απ' εδώ που ο δρόμος για δεκαετίες φέρει το βαρύγδουπο όνομα « Εθνική οδός Θερμοπυλών-Ιτέας-Ναυπάκτου» και περιμένει να αποτελέσει τον διαγώνιο οδικό άξονα μεταξύ Θεσσαλονίκης-Αθηνών και Πατρών -Ιονίας οδού !

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος που μερικοί ονομάζουν ΔΙΑΓΩΝΙΟ , όταν και εφ όσον και αν ολοκληρωθει , θα πρόκειται για δρόμος δεύτερης προτεραιότητας και όχι για εθνική οδό που θα ενώνει ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.(διαβάζοντας τις προδιαγραφές έτσι έβγαλα συμπέρασμα)
Ο άλλος οδικός άξονας που η κυβέρνηση καθώς και η περιφέρεια σχεδιάζουν να αποτελέσει την ΝΕΑ ΔΙΑΓΩΝΙΟ ήδη μπήκε σε πρόγραμμα και θα περάσει από το Καρπενήσι , όπου έχει ενδιαφέρον η οικογένεια Μητσοτάκη. Δηλαδή ΛΑΜΙΑ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ(ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ)
Σε τελική ανάλυση , θεωρώ πως ο βαρύγδουπος ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ θα μας μείνει σαν ένας ακόμη κόμβος μεταλλείων , όπως και ο κόμβος Κολοπετινίτσας!
Με πολιτικούς σαν αυτούς που έχουμε σήμερα (οσφυοκάμπτες και σφουγγοκωλάριους ) η Φωκίδα είναι καταδικασμένη σε απομόνωση και ερήμωση .
Κρίμα στο μνημείο των Δελφών και τα ιερά χώματά τους που κάποτε οι έλληνες αγάπησαν ενώ ...αδιαφορούν σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Ώπα ρε παιδιά.
Σταματήστε τις μελέτες , τις ανάδοχες και τα δημόσια έργα.
Κάντε λίγο κράτει.

Όσα δεν έγιναν σε 4 χρόνια…περιμένατε να τα ανακοινώσετε μια εβδομάδα προ των εκλογών .
Έλεος….θα βελάξουμε..

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΓΑΣ : ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

Είτε το θέλετε είτε όχι ο περίφημος ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ (αν ποτέ γίνει) δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην περιοχή. Το ότι θα έρθουν από Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Λαμία επισκέπτες να κάνουν μπάνιο και να φάνε ψάρι στην Ιτέα και το Γαλαξίδι είναι προεκλογικές μπαρούφες όπως και το 2019.
Οι επισκέπτες της περιοχής είναι εξ Αθηνών. Της Αθήνας των 5-6 εκ. κατοίκων. Πιο φθηνά και πολύ πιο γρήγορα θα τελείωνε ο δρόμος Ιτέα-Λειβαδιά.
Θέλουν δε και έναν κλειστό Κορινθιακό Κόλπο (λίμνη) για να κάνουν πιο ήσυχα τις δουλειές τους IMERYS και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Υπόσχονται και λιμάνι στην Ιτέα.

Δείτε: https://www.anagnostis.org/2023/05/16/dioryga-korinthou-polles-trypes-sto-nero/amp/?fbclid=IwAR1y2B9BOAsWHYGNy1Y6cudAM0V0_i4ZraUKyzxHqYxVABACRT1jcHo3mKw

Ο πολυδιαφημιζόμενος ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ δεν είναι τίποτε άλλο από ευκαιρία για να τάξουν σε ανέργους κυρίως ευκολόπιστους εργάτες (έτσι Κώστα;) μερικά χρόνια δουλειάς ενώ σκέπτονται να φέρουν αλλοδαπούς εργάτες. Κάποιοι θα πιστέψουν κάποιοι όχι. Την ψήφο σας θέλουν.
Αλλά στο παραβάν όταν βάζετε σταυρό είστε μόνοι σας. Κανείς δεν σας βλέπει.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια μικρή ασάφεια στο κείμενο, αλλά όποιος έχει το στοιχειώδες iq καταλαβαίνει πως αναφέρεται στον ολοκληρωμένο άξονα μέχρι Αντίριο. Μην λαϊκίζετε..

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρετε αν ο Ζαχαρίας τελείωσε την διάνοιξη της Διώρυγας Κορίνθου;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο δρόμος δεν θα προσφέρει στην περιοχή τίποτα...εάν όμως αυτή η περιοχή κατοικείται από ηλίθιους, έχει να προσφέρει πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Η κακία θα σας μείνει.
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Αλλά...αυτοί είστε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο...νάσαι «κακός» που ξεσκεπάζεις τους πονηρούς ή βλάκας που τα «χάφτει» όλα...
όπως και νάχει ..καληνύχτα κεμάλ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 6:40 μ.μ.
Ο Βλάκας καλός που είμαι εγώ, μπορεί και να κάνει κακό εν αγνοία του ενώ ο Έξυπνος κακός που είσαι εσύ το κάνεις πάντα και ενσυνείδητα.
Αυτή είναι και η διαφορά μας φίλε μου.
ΤΕΣΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπούγας τα έχει πάρει τα μηνύματα..Η Ασπασία ακούγεται παντού..