Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Χαράρι: Αυτό θα είναι ο καινούριος… «θεός» σας

 



«Οι άνθρωποι θα χάσουν τον έλεγχο των ζωών τους».

Ο διεθνιστής και προφήτης του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Yuval Noah Harari, παρουσιάζει τον νέο… «θεό» των ανθρώπων.

Όπως αναφέρει στο παρακάτω βίντεο:

 

«Αν αντιληφθούμε την θρησκεία γενικά ως ένα αφήγημα σχετικά με την αυθεντία, τότε στον 21ο αιώνα θα έχουμε μια νέα θρησκεία των δεδομένων ή μια νέα θρησκεία των αλγορίθμων, η οποία θα λέει στον κόσμο ότι η πηγή της αυθεντίας είναι οι αλγόριθμοι.

Θα είναι οι αλγόριθμοι των μαζικών δεδομένων. Αν έχεις μια σημαντική ή μια ασήμαντη ερώτηση στην ζωή, η πηγή της αυθεντίας είναι οι αλγόριθμοι των μαζικών δεδομένων (σ.σ. η τεχνητή νοημοσύνη θα υπακούεται σαν θρησκεία και θεός και θα δρα… αταλάντευτα και άκαμπτα εκ μέρους της παγκόσμιας εξουσίας).

Εκείνοι που κατέχουν τα δεδομένα ή έχουν πρόσβαση στα δεδομένα είναι οι νέοι ιερείς κατά κάποιο τρόπο… Οι νέοι ιερείς, οι νέοι βασιλιάδες, οι νέοι θεοί, όπως κι αν θέλετε να το αποκαλέσετε, ναι. Στον 21ο αιώνα, το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο θα είναι τα δεδομένα.

Οι άνθρωποι θα χάσουν τον έλεγχο των ζωών τους. Θα είναι πολύ ευκολότερο να χειραγωγήσεις τους ανθρώπους. Η ίδια η έννοια της ανθρώπινης ζωής είναι πιθανό να αλλάξει. Με τι μοιάζει η ανθρώπινη ζωή όταν όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από την Google; Λες απλώς: ”Google, τι πρέπει να κάνω; Εσύ με ξέρεις καλύτερα.”».


 ”Google, τι πρέπει να κάνω; Εσύ με ξέρεις καλύτερα.”».



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: