Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 

        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

…ακόμη και σε όσους έχουν κηρύξει σιωπητήριο!

 Η Ένωσή μας θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια όσες και όσους, από τη Δωρίδα και από την περιοχή του Δήμου Δελφών, συμμετείχαν στην Πανελλαδική συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα σχεδόν όλων των συνταξιουχικών ομοσπονδιών της χώρας, την Παρασκευή 24 Ιούνη.

  Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία (από τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας) με συμμετοχή συναδέλφων μας από το Ιόνιο έως το ανατολικό Αιγαίο και από τον ΄Έβρο έως την Κρήτη.

   Επιτυχία που είναι πολύ μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε ότι τις παραμονές της κινητοποίησης αυτή «θάφτηκε» στην κυριολεξία από όλα τα πανελλαδικής κλίμακας «μέσα ενημέρωσης».

  Θλιβερό παράδειγμα και αρκετά από τα «δικά μας», τα τοπικά μέσα, που και αυτά παίξανε το ρόλο τους ως νεκροθάφτες, απέναντι σε ότι «κινείτε» μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Μια ματιά στην ύλη τους, των προηγούμενων ημερών, θα σας δείξει τους «ενόχους». Αν μάλιστα κάποιος πεί ότι αυτό ως θέμα δεν αγγίζει παρά μόνο μια μικρή μειοψηφία, να πούμε εδώ ότι σε πανελλαδικό επίπεδο οι συνταξιούχοι είναι πάνω από 3 εκατ.(μαζί με ανασφάλιστους και ΑΜΕΑ,  και στη Φωκίδα πάνω από το 50%!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ!!!

   Υπήρχε μάλιστα τέτοιος συντονισμός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πέρα από τις γνωστές λίστες Πέτσα υπάρχουν και άλλες, και σε τοπικό επίπεδο, που καθοδηγούνται (αυτά τα μέσα) από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα προκειμένου οτιδήποτε έρχεται σε αντίθετη με την κυρίαρχη πολιτική να αποσιωπάτε.

  Επαναλήφθηκε αυτό που ζήσαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, όπου μια μεγαλειώδης συναυλία για την ειρήνη από τους μαθητές του μουσικού σχολείου, με συμμετοχή κόσμου, που θύμιζε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας ’81-90, θάφτηκε και αυτή ως σαν να μην έγινε ποτέ! Ωσάν κάποιοι να θέλανε αυτός ο πόλεμος να συνεχίσει να υπάρχει και με τη συμμετοχή της χώρας μας που κάθε μέρα που περνά μπαίνει όλο και βαθύτερα στην εμπλοκή με τις ευλογίες και της κυβέρνησης και της σοσιαλδημοκρατίας (όποιου χρώματος και όποιου προσίμου).

   Εμείς συμμετείχαμε και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε όποιες κινητοποιήσεις έχουν στους στόχους τους τα προβλήματα, την επίλυση τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, μακριά από πολεμικούς σχεδιασμούς, με αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ που πλέον μπορεί και ο κάθε «αδαής» να δεί ότι αυτοί είναι οργανισμοί που δεν έχουν καμία σχέση με  τους λαούς! Είναι οργανισμοί για το πέρασμα της κυρίαρχης οικονομικής τους πολιτικής ακόμη και με βίαια μέσα, δηλαδή με πολέμους!

  Όπως εξ άλλου  λέγαμε και λέμε μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς αλλά δεν είμαστε απόμαχοι του αγώνα. Του διαρκούς αγώνα για ζωή, της δικιάς μας ζωής και της ζωής των παιδιών μας. Ως εκ τούτου και της ζωής όλων των συναδέλφων μας, όλου του φτωχού λαού.

 

ΥΓ   Η επιτυχία της συγκέντρωσης ΔΕΝ συγκίνησε ούτε τώρα τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης.

Εκτός ελαχιστοτάτων περιπτώσεων, θάφτηκε, ως να ήτανε αυτό το φυσικό και όχι ότι χιλιάδες συνταξιούχοι μέσα σε καύσωνα διαδήλωσαν το δίκιο τους!

  Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς στέλνουμε το μήνυμά μας προς κάθε κατεύθυνση.

«Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλες νεκροθάφτες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: