Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Συνταγές περνούν από γενιά σε γενιά, έχοντας ως αφετηρία εκείνο το μικρό χωριό της Φωκίδας....

 

Η κρέμα, το ρυζόγαλο και το γιαούρτι της Στάνης

στάνη 
  Ενενήντα χρόνια ζωής έχει συμπληρώσει αυτό το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο. 
 

Μόνο περηφάνια αισθάνεται ο Θανάσης Καραγεώργος που έχει καταφέρει να κρατήσει τη Στάνη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους παλαιότερους της οικογένειάς του. Η ιστορία αυτού του παραδοσιακού γαλακτοπωλείου ξεκινά το 1931, όταν ο ιδρυτής της Στάνης, Νικόλαος Καραγεώργος άφησε τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας για να εγκατασταθεί στον Πειραιά.

 
Το ρυζόγαλο της Στάνης.

«Δεν έχουμε πρόθεση να επεκταθούμε» λέει ο Θανάσης, τρίτη γενιά πλέον στη Στάνη, τονίζοντας ότι το γαλακτοπωλείο αποτελεί προορισμό για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα. «Είμαστε ο αντίλογος του greek style yogurt» συμπληρώνει γελώντας.

Στάνη 
Γιαούρτι με μέλι και καρύδια.

Στη Στάνη τρως ρυζόγαλο, κρέμα, πρόβειο γιαούρτι, βούτυρο με μέλι αλλά και παραδοσιακά γλυκά, όπως μουσταλευριά, γαλακτομπούρεκο και πάστα αμυγδάλου, όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά και γνώμονα την ποιότητα. «Τα προϊόντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κουλτούρα και τις συνθήκες διαβίωσης» καταλήγει ο Θανάσης. Στη Στάνη, οι παραδοσιακές συνταγές περνούν από γενιά σε γενιά, έχοντας ως αφετηρία εκείνο το μικρό χωριό της Φωκίδας.

Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια

 

 https://www.oneman.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: