Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

To ITEA RUNNING TEAM στον ορεινό αγώνα δρόμου "Λίμνη Νευρόπολης 2019"




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο 1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος «ΛΙΜΝΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ 2019» στο χωριό Παλαιοχώρι Δωριέων και στις νότιες πλαγιές του Καλλίδρομου. 
Ο  Δημήτριος Ζιακόπουλος κατέλαβε την 4η θέση σε συμμετοχή 174 αθλητών.








το ρεπορτάζ από αθλητικό blog :

Στο Παλαιοχώρι Δωριέων και στις πλαγιές του Καλλιδρόμου…
Ολοκληρώθηκε  με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 ο 1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «ΛΙΜΝΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ 2019» στο χωριό Παλαιοχώρι Δωριέων και στις νότιες πλαγιές του Καλλίδρομου. Παρά τις αναμενόμενες δύσκολες καιρικές συνθήκες του Νοεμβρίου, η φύση έκανε το χατίρι στη διοργάνωση και ήταν μια θαυμάσια, όμορφη μέρα, ιδανική για έναν τέτοιο αγώνα. 
Τελικά 174 δρομείς στήθηκαν στη γραμμή εκκίνησης, οι οποίοι γεύτηκαν την ομορφιά του βουνού και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του χωριού και των σπουδαίων εθελοντών της διοργάνωσης. Έτσι, ο αγώνας, που ξεκίνησε στις 10 πμ, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους φίλους δρομείς, οι οποίοι έφυγαν από το Παλαιοχώρι με την υπόσχεση να επιστρέψουν του χρόνου.
Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν για μεν τους άνδρες ο Ηλίας Καραλής της La Sportiva Team Greece με χρόνο 1:09:30, για δε τις γυναίκες η Αναστασία Μαρκάτου με χρόνο 1:27:07. Δεύτερος νικητής στους άνδρες είναι ο Γεράσιμος Κατσιαβός με χρόνο 1:09:45 και τρίτος ο Κώστας Ζήνδρος με χρόνο 1:10:31. Στις γυναίκες δεύτερη νικήτρια  είναι η  Παπαγεωργίου Νεφέλη με χρόνο 1:32:24   και τρίτη η Ζαβλάγκα Ευαγγελία με χρόνο 1:38:08
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Παλαιοχωριτών και ο Α.Σ ΔΙΟΝΥΣΟΣ Αμφίκλειας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους, ευχαριστεί τους εθελοντές του αγώνα και όλους, όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, ο καθένας με τον τρόπο του. 


...και λίγα για την προέλευση της ονομασίας ...

Λίμνη Νευρόπολη
Η λέξη «Νευρόπολη» προέρχεται από τις λέξεις Νεβρός= ελαφόπουλο και Πόλη αφού σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις η περιοχή ήταν γεμάτη με ελάφια. Βρίσκεται  σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου του Δήμου Λαμιέωνκαι 12 χλμ από τις ιστορικές Θερμοπύλες και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα φυσικής ομορφιάς και κομμάτι του φυσικού πλούτου του Όρους Καλλιδρόμου.
Μοναδική στο είδος της για όλο τον ορεινό όγκο της Στερεάς Ελλάδας, ορμητήριο για τα πιο μαγευτικά μέρη του Καλλιδρόμου αλλά και όαση ξεκούρασης και δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη της καλλιδρόμιας  γης. Το βουνό έχει ποικιλία βλάστησης  ενώ η βόρεια πλευρά του, συμπεριλαμβανομένης και της λίμνης Νευρόπολης, είναι χαρακτηρισμένη ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η έντονη παρουσία του νερού με πηγές, ρυάκια και χείμαρρους συμβάλλει στη δημιουργία μεγάλης ποικιλότητας ενδιαιτημάτων και ενός ιδιαίτερα όμορφου τοπίου.
Στα 1100μ., στη θέση Τριανταφυλλιά Νευρόπολης, ένα μεγάλο καρστικό βύθισμα συγκρατεί τα υδάτινα ρεύματα σχηματίζοντας τη λίμνη Νευρόπολη. Το τοπίο είναι σπάνιο για τον Ελλαδικό χώρο τόσο τους χειμερινούς μήνες όσο και τους θερινούς όπου το έδαφος παραμένει υγρό χαρίζοντας «σπίτι» σε μεγάλο αριθμό αμφιβίων συμπεριλαμβανόμενου και του αλπικού τρίτωνα. Στην περιοχή γύρω από τη λίμνη εκτός της εντυπωσιακής χλωρίδας (Filipendulla vulgaris, Festuca rubra κ.ά. διάφορα είδη κρόκων και ορχιδεών όπως  Orchis mascula) παρατηρείται και σημαντική πανίδα αποτελούμενη από πολλά είδη αρπακτικών, λύκων, άγριων θηλαστικών αλλά και αγέλης άγριων αλόγων που συχνά εμφανίζεται στη λίμνη σε αναζήτηση δροσιάς και νερού.
Η λίμνη αποτελεί, ταυτόχρονα, πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πεζοπορίες, ποδηλατοδρομίες, κατασκήνωση είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ευδοκιμούν στη λίμνη ενώ αποτελεί ξεχωριστό αντικείμενο φωτογράφισης και μελέτης  για τους φυσιολάτρεις.

Πηγή: Δήμος Λαμιέων




H 'κ' εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές του "Itea running team" στους αγώνες των Αθηνών , την Κυριακή 10/11/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: