Αν συνυπολογιστούν η έλλειψη συντονισμού στο προσφυγικό και οι αντιθέσεις στο υπουργείο Εργασίας, μάλλον ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα.
Τη μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση-και μάλιστα σε μια περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει περίοδο χάριτος- προκαλούν οι δηλώσεις μελών της, αλλά και βουλευτών, δηλώσεις που “τινάζουν στον αέρα” το αφήγημα που επιδιώκει να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός.
Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ορισμένες από αυτές το τελευταίο διάστημα:
ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: “Το ξύλο αποτελεί στοιχείο αναγκαιότητας για την εφαρμογή του νόμου”.
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: “Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει μια έρευνα της αστυνομίας μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια τα οποία βρήκε. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας”.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: “Πολλές φορές η αστυνομία έκανε επιχείρηση στα Εξάρχεια. Ως πολίτης και ως πολιτικός σας λέω ότι θέλω να δω την αστυνομία να σπάει την πόρτα που είδα στο βίντεο και να μπαίνει”.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: “Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει τα δικαιώματα των Ελλήνων. Με ποια λογική;”.
Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο δηλώσεις από τη ...συλλογή και τα πολιτικά μαργαριτάρια των τελευταίων μόνο ημερών. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλές ακόμα, με κύριες τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας και- πάλι – της Δόμνας Μιχαηλίδου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, του πρώην υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου για το προσφυγικό κοκ.
Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένο από την κατάσταση, σε μια περίοδο, μάλιστα, πού η κυβέρνηση διαθέτει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων, τη λαϊκή αποδοχή, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε μακριά από τις κάλπες ώστε οι βουλευτές να ζητούν την ψήφο του λαού- και αν οι εκλογές διεξαγόταν (κάτι που δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση) εντός δεκαοχταμήνου από την 7η Ιουλίου, θα διεξαγόταν με λίστα.
Οι συνεχείς διαφοροποιήσεις, πάντως, δεν δείχνουν πάντα διαφοροποίηση από την ασκούμενη πολιτική, αλλά κάποιες φορές “φανερώνουν” σε ακραία μορφή μια πολιτική που η κυβέρνηση επιθυμεί να περάσει σε χαμηλούς τόνους- ή ευνοούνται από πολιτικές που εφαρμόζονται. Το τι μηνύματα, επίσης, αποστέλλει το Μαξίμου κυρίως προς τους υπουργούς (και κυρίως κάποιους εξωκοινοβουλευτικούς που επέλεξε), είναι επίσης ένα θέμα.
Αν συνυπολογιστούν, τέλος, περιπτώσεις που υποβαθμίζονται όπως ο συντονισμός στο προσφυγικό και η αντιπαράθεση στο υπουργείο Εργασίας, μάλλον το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να ασχοληθεί με το πρόβλημα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου