Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Αλλαγή στρατοπέδου για τον Γ. Γλυμίτσα – Δίπλα στον Καπεντζώνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Γλυμίτσας.Στον συνδυασμό του νυν, και για ακόμη μία φορά υποψηφίου, δημάρχου Δωρίδας, κου Γ. Καπεντζώνη, μεταπήδησε ο κ. Γιώργος Γλυμίτσας.

Ο κ. Γλυμίτσας στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί με τον παράταξη του κου Κουλούλα και μέχρι σήμερα είναι σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας. Αυτό, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να αλλάξει στρατόπεδο κάτι το οποίο αιτιολογεί με μία εκτενή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στα σημαντικά ζητήματα που χρίζουν παρέμβασης από τη Δημοτική αρχή, και για την επίλυση των οποίων πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή η επιλογή της παράταξης του Γιώργου Καπεντζώνη είναι η πιο σωστή για το καλό της Δωρίδας.
Η κίνηση αυτή μεταφέρει δυνάμεις στην πλευρά του νυν δημάρχου απευθείας από τον κύριο αντίπαλό του, ο οποίος εμμέσως χαρακτηρίζεται «αλεξιπτωτιστής», κάτι που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες για μία τρίτη θητεία του Γ. Καπεντζώνη. Και όπως ήταν φυσικό την δέχθηκε θετικά ο δήμαρχος, Γ. Καπεντζώνης, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία με την παρακάτω ανακοίνωσή του.
«Ο Γιώργος Γλυμίτσας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
Η επί σειρά ετών εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες της Δωρίδας στο πρόσωπό του, σε συνδυασμό με την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων του όλα αυτά τα χρόνια, τον κατατάσσουν επάξια στην κατηγορία των επιτυχημένων και παραγωγικών αιρετών εκπροσώπων της περιοχής μας.
Με την απόφαση του να ενταχθεί στον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΔΩΡΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», τιμά όλους εμάς, που από σήμερα συμπορευόμαστε μαζί του. Μας ενώνουν πολλά, κυρίως όμως οι κοινές αξίες και το όραμα για τον τόπο μας.
Γιώργο καλώς όρισες κοντά μας»
Ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Γ. Γλυμίτσα που είχε προηγηθεί, αναφέρει:
«Το έργο των πολιτών στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι πολύ δύσκολο και η απόφαση στην κάλπη ενδεχομένως να είναι πολύ πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Οι πολίτες κινδυνεύουν με την ψήφο τους να νομιμοποιήσουν, (ενισχύοντας εν αγνοία τους), συμπεριφορές πρωτόγνωρες για την τοπική μας κοινωνία. Συμπεριφορές που μπορεί να φτάσουν και στα όρια της φαιδρότητας.
Κινδυνεύουν να αποφασίσουν να μη γίνει κανένα σοβαρό έργο και να μη λαμβάνονται αποφάσεις για σοβαρότατα ζητήματα τόσο σε σχέση με την καθημερινότητα, όσο και με τη λειτουργία του Δήμου μας. Να χαθούν τέσσερα χρόνια για τον τόπο μας. Κινδυνεύουν να στερήσουν τη δυνατότητα να διοικηθεί ο δήμος μας με σύνεση, και με συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Υπηρετώντας τον τόπο μου από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας από το 2014 παρακολουθώ τις εξελίξεις για την υποψηφιότητα Δημάρχου. Ως μέλος της παρατάξεως της μείζονος μειοψηφίας, προσπάθησα, μαζί με αλλά στελέχη, να βρεθεί μια ισχυρή προσωπικότητα, αναγνωρίσιμη με συνεχή και ενεργή ενασχόληση με τα κοινά, (και όχι εν είδη «αλεξιπτωτιστή»), ικανή να ενώσει τον χώρο και να έχει ευρύτερη απήχηση, έτσι ώστε να μην γίνει διάσπαση της παράταξης. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό.
Για αυτό λοιπόν ύστερα από σοβαρό προβληματισμό αποφάσισα, να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του σημερινού Δημάρχου Γεωργίου Καπεντζώνη και να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές ως συνεργαζόμενος μαζί του αναγνωρίζοντας την εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετεί επί σειρά ετών.
Προκειμένου να καταλήξω στη συγκεκριμένη απόφαση, συζήτησα με φίλους, συνεργάτες και ανθρώπους που με βοήθησαν να εκλεγώ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και έκρινα ότι θα είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ανάπτυξη του Δήμου Δωρίδας.
Ο στόχος είναι, μέσω της συνεργασίας με την παράταξη του νυν Δημάρχου, να αντιμετωπίσουμε από κοινού την καθημερινότητα των δημοτών και να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής τους με συγκεκριμένο σχέδιο. Προτεραιότητα μας είναι να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα Leader και ΕΣΠΑ και να προωθήσουμε σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τον τόπο μας, όπως:
α) Τον παραλίμνιο αγωγό των οικισμών περιμετρικά της τεχνητής λίμνης του Μόρνου, με άμεσο αποτέλεσμα αυτού την άρση των ασφυκτικών περιορισμών πέριξ της λίμνης, έτσι ώστε ο Δήμος να επενδύσει και να επικεντρωθεί στον πρωτογενή τομέα τόσο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής όσο και την τουριστική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της λίμνης.
β) Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άμφισσας – Λιδωρικίου.
γ) Toν οδικό άξονα Λιδωρικίου – Ευπαλίου
δ) Αντισταθμιστικά
ε) Το φράγμα της Τολοφώνας
στ) Την αποχέτευση λυμάτων των Δημοτικών Ενοτήτων Ευπαλίου και Τολοφώνας κ.λπ.

Ως Δημοτικός σύμβουλος υπηρετώ τόσα χρόνια τους Δημότες και τον τόπο μας, τον τόπο που μεγάλωσα. Μοναδική μου μέριμνα ήταν και συνεχίζει να είναι η ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Δεν απαξιώνω το έργο κανενός, απεναντίας το τιμώ. Όμως επιμένω ότι αξίζουμε περισσότερα. Αξιώνουμε μια προσιτή και λειτουργική τοπική αυτοδιοίκηση με σεβασμό. Το μέλλον του τόπου μας συναρτάτε από τη συναίνεση και η συναίνεση αυτή βασίζεται στην ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό.
Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, πολιτικής αβεβαιότητας αλλά και ελπίδας οφείλουμε να χτίσουμε συνεργασίες, να σχεδιάσουμε τον νέο οδικό χάρτη αναβαθμίζοντας τον Δήμο μας ξεπερνώντας τη μιζέρια, τους συμβιβασμούς.
Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσω τον αγώνα για την ανάπτυξη και την ανοδική πορεία αυτού του ευλογημένου τόπου, της Δωρίδας που ανήκει σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: