Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΕΥΚΙΑ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας - ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου - ο Αθλητικός Σύλλογος ‘’Ο Ησαΐας ‘’- ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου και οι κάτοικοι της Δεσφίνας :

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας , καθώς και την κάθετη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από την εταιρεία ‘’VECTOR’’ ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ Α. Ε. εντός του δάσους ( ΠΕΥΚΙΑ) της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας.
Μετά από την αυτοψία των φορέων και κατοίκων στο δάσος, διαπιστώθηκε η αποκοπή τουλάχιστον 170 πεύκων μέχρι στιγμής.

Την Τετάρτη 06/02/2019 σε μαζική συγκέντρωση των φορέων και κατοίκων στο Δημοτικό Κατάστημα Δεσφίνας, συγκροτήθηκε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει άμεσα η παραπάνω αντιπεριβαλλοντική δραστηριότητα.

Σημειώνουμε, ότι οι ενστάσεις μας αφορούν κυρίως: Στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο αυτοφυές δάσος του ( ΠΕΥΚΙΑ). Ένα δάσος που για πολλές δεκαετίες το προστάτευσαν όλοι οι Δεσφινιώτες ‘’ως κόρη οφθαλμού’’… Δηλώνουμε αποφασιστικά, ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ανεμογεννήτριες στον ΄΄Πευκιά ΄΄.        

​Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών να ενστερνιστούν τις ανησυχίες των κατοίκων και των φορέων της Δεσφίνας και να παρέμβουν άμεσα στην εν λόγω ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αλλά και στην Διεύθυνση Δασών , ώστε να σταματήσει η αποκοπή των πεύκων . 
-Την Τρίτη 12-02-2019 η Επιτροπή συναντήθηκε με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο.
-Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στην εταιρεία.
-Την Δευτέρα 18-02-2019 και ώρα 19:30 η Επιτροπή διοργανώνει συγκέντρωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
-Καλούνται τα μέλη των Συλλόγων και οι κάτοικοι της Δεσφίνας να πάρουν μέρος.
-Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Δελφών.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον Πευκιά έχω πάει μόνο με βάρκα στην παραλία. Μαγεία να βλέπεις αυτοφυές δάσος όταν όλη την χερσόνησο την έχουν φάει τα κατσίκια και η αλμύρα.

Απ'όσο καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες πρέπει να είναι προς τα πάνω προς τη ράχη.
Πριν από κεί που έχουν κόψει άλλοι το πευκόδασος εδώ και χρόνια και έχουν φυτέψει ελιές. Αυτό γιατί δεν το έχουν προστατεύσει όλοι το δάσος ως κόρην οφθαλμού. Μην ψαρώνετε όμως από την επισήμανση μου αυτή. Δεν είναι αντίλογος ούτε δικαιολόγηση στα αιολικά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστοί κάποιοι στη Δεσφίνα που ψάχνανε για να δηλώσουν χωράφια και κόψανε τα πεύκα και βάλανε ελιές ή κάποιοι για να κάνουν μαντριά. Εδώ το ζήτημα το έχει πάλι ο Δήμαρχος αυτός έβαλε υπογραφή για το αιολικό πάρκο πρέπει να τους σταματήσει ή να πάνε στον εισαγγελέα

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε γιατί κόβουνε πεύκα;
Θα περάσει δρόμος ή θα μπούνε και ανεμογεννήτριες εκεί;

Ανώνυμος είπε...

κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι πήρανε από 10 χιλ ευρώ και το βουλώσανε για πάντα..
περιβαλλοντικά εγκλήματα με αντίκτυπο στην τουριστική ανάπτυξη μιας παρθένας χερσονήσου θα τα κρίνει η ιστορία
που θα ανακηρύξει τους δεσφινιώτες σε "μπακούμπα'