Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Δρόμος Ιτέας-Κίρρας

Ένας δρόμος ακατάλληλος για πεζούς και ..διπόρους




Ξέρετε ότι οι δύο παράλιες οικιστικές περιοχές Ιτέας και Κίρρας επικοινωνούν στην ουσία με ένα δρόμο , που όταν βρέχει δεν είναι προσπελάσιμος από τους πεζούς ;

Ξέρετε ότι , ακόμη και όταν ο καιρός είναι καλός το πεζοδρόμιο είναι τόσο στενό ώστε δεν χωράει κάποια μητέρα με το παιδί της ή το καροτσάκι με το μωρό της να περπατήσει με ασφάλεια τα περίπου 800 μέτρα δρόμου;

Μήπως το θέμα πρέπει να γίνει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης στον Δήμο τώρα που καταλάγιασε ο αχός των επετειακών εκδηλώσεων ;

Ευχαριστώ,
eus

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ... ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΜΕΛΛΙΣΕΣ... ΑΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Δύο είναι τα ΕΡΓΑ που θα μεταμορφώσουν την Ιτιά και για τους κατοίκους της και για την αναπτυξη.
Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΉ ΕΝΟΠΟΊΗΣΗ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ που με τα χρόνια, λίγο κάθε φορά , θα πρέπει να φτιάξει έναν πεζοδρομο - ποδηλατόδρομο απο το Τροκαντερό μέχρι τα Βραχάκια. Σε πρώτο χρόνο όμως αφορά μόνο ένα μικρό γεφύρι,επιφανειακό, έστω και μεταλικό ή ξύλινο χωρίς θεμέλια και δικαιολογίες για οριοθέτηση χειμαρων, αδειες κ.λ.π. (σε άλλες περιπτώσεις βέβαια ξέρουν να αγνοούν εντελώς την Νομοθεσία και να βάζουν υπογραφές όταν αφορά τα αφεντικά)και μία τσιμεντόστρωση διαδρόμου στο Ξενία.
Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΩΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ για να αλλάξει με την μία η εικονα και η λειτουργικοτητα της πολης απο ενα μπαχαλο που ειναι σημερα σε μια μοναδικη υποδειγματική περίπτωση.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΕιΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΘΑ ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ, ΚΑΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ) ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ(ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ), ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕ "ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ "ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ".
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ (ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ) ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ "ΠΡΟΣΤΑΤΗ"
,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ..... ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ.
ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ, ΙΔΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΗΛΙΟΘΙΟΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ "ΚΆΠΟΤΕ ΜΕ ΒΟΛΕΨΕ" Ή ΜΟΥ ΕΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ).
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑ ΣΑΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ) ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ "ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ".

Ανώνυμος είπε...

Παράσυρση ποδηλάτη απο διερχόμενο αυτοκίνητο προ ολίγου σύμφωνα με πληροφορίες μεταξυ Μαιάμι-Ξενία.Τρέξτε κι άλλο.Πιο γρήγορα.Δεν θα σας πιάσει κανείς.
Δρόμος θάνατος.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΥΧΙΑ. ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΟΚΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΑ.

τεχνοκράχτης είπε...

Πεζοδρόμηση παραλιακής οδού κατα τους καλοκαιρινούς μήνες , απο 7 το απόγευμα και μετα . Και σαμαράκια για την αποφυγή υψηλών ταχυτήτων των δικύκλων και των αυτοκινήτων . Αλλιώς κάθε καλοκαιρι θα έχουμε τα ίδια . Ξυπνήστε ζωντανά .... Ζούμε σε πόλη χωρις ανηφόρες και με μεγαλύτερη διαδρομή τα 2 χλμ και κυκλοφορούμε με αμάξια και μηχανάκια . Μονο ποδήλατα ρεεεεε .

jame είπε...

Πολύ σωστά! Με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει πολύ πιο όμορφη η ζωή στην Ιτέα. Γιατί δεν γίνονται? Χρόνια υπάρχει το αίτημα της παραλιακής ενοποίησης. Σκοντάφτει στο ξενοδοχείο ή στους κατοίκους που θέλουν την ησυχία τους? Όσο για το ποτάμι, ας μείνει ως έχει και θα βρουν τρόπο να περνάν αυτοί που θέλουν και εν καιρώ το τακτοποιειτε!

Ανώνυμος είπε...

Όσο άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ δεν ασχολούνται με τα κοινά….τόσο άνθρωποι που έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και φιλίες με εργολάβους, θα γίνονται Δήμαρχοι ,Αντιδήμαρχοι ,πρόεδροι τοπικών συμβουλίων κλπ

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος με τα περισσότερα ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ και ατυχήματα δεν έχει ούτε καν διαγράμμιση. Η κατάσταση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ δρόμου που συνδέει Ιτέα - Κίρρα είναι άθλια. Ειδικά το κομμάτι Μαϊάμι - Ξενία μοιάζει με γύρος θανάτου για τους πεζούς που δεν ξέρουν ποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι θα τους "σημαδέψει" στο πεζοδρόμιο. Είναι απορίας άξιο γιατί δεν ανοίγει η Δεσφίνης ώστε να μονοδρομηθεί το συγκεκριμένο τμήμα. Γενικά είναι απορίας άξιο το ότι κάποιοι θέλουν Ιτέα - Κίρρα σε απομόνωση μεταξύ τους ενώ αποτελούν ενιαίο οικισμό. Αυτό φαίνεται καθαρά από το ΓΠΣ με το οποίο πεζοδρομείται όλο το ανατολικό κομμάτι της Ιτέας και το δυτικό της Κίρρας με τη Σκίτσα να αποτελεί "τείχος του αίσχους" ανάμεσα στα δυο αυτά κομμάτια.

Ανώνυμος Ιτιώτης είπε...

@ 10 Δεκεμβρίου 2018 - 5:52 μ.μ.

Όποιος θέλει να προσφέρει στα κοινά αλλά δεν θέλει να μπλέξει με τη δημαρχεία υπάρχει λύση. Έχουμε αρκετούς καλλιτεχνικούς συλλόγους, φιλοδασικό, λαογραφικό, αθλητικούς και τέλος έχουμε και τα δυο μας χέρια και πόδια όσο μας κρατούνε.
Τον Κύριο Βορριά κανένας δεν τον έβαλε να καθαρίζει τον πεζόδρομο στο Μαϊάμι το καλοκαίρι. Μόνος του το έκανε γιατί αγανακτούσε ο άνθρωπος και έπαιρνε τη σκούπα και τη σακούλα και καθάριζε. Προφανώς δεν είναι δουλειά του δημότη να καθαρίζει επί μονίμου βάσεως και να φτιάχνει τις λακούβες όμως χέρια έχουμε, όρεξη έχουμε.

Βέβαια πως είναι άλλο πράγμα τα κοινά και άλλο η πολιτική δεν το καταλαβαίνω. Όλα πολιτική τα βλέπω. Όταν βγαίνεις στην κοινωνία, από τον τρόπο που οδηγείς μέχρι το που θα φας είναι μέρος της πολιτικής σου στάσης. Άλλη κουβέντα, άλλη ώρα φίλοι/φίλες ανώνυμες.