Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Ιωάννινα: Εντυπωσιάζει και φέτος το σπήλαιο που… μεταμορφώθηκε σε φάτνη! Εκεί στο Γαλαξίδι ακούνε ;;;

Ιωάννινα: Εντυπωσιάζει και φέτος το σπήλαιο που… μεταμορφώθηκε σε φάτνη! | Newsit.gr


Όπως αναφέρει μάλιστα o πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής κ. Νικόλαος Πανταζής, κατά τον 20ο αιώνα οι βοσκοί και οι υπόλοιποι αγρότες με τις μπόρες τους καλοκαιριού ή τις καταιγίδες του χειμώνα έβρισκαν καταφύγιο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη συγκεκριμένη σπηλιά.
Με την πάροδο των ετών, το σπήλαιο παρέμενε ανενεργό, μέχρι που το 1999, ένας κάτοικος της Καστρίτσας είχε μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίησή του! Σε ένα επαγγελματικό του ταξίδι στη βόρεια Ελλάδα συνάντησε ένα φυσικό σπήλαιο με φιγούρες στο εσωτερικό του που αναπαριστούσαν τη γέννηση του Θεανθρώπου, και επιστρέφοντας στο χωριό του πρότεινε αυτή την ιδέα στην τότε διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας.

Η ιδέα όπως ήταν αναμενόμενο εντυπωσίασε, και έτσι από τότε το συγκεκριμένο σπήλαιο κάθε χρόνο μετατρέπεται σε φάτνη του Θεανθρώπου! Η τελετή φωταγώγησης της πιο όμορφης φάτνης των Ιωαννίνων, που φέτος μάλιστα γιόρτασε τα 20α γενέθλιά της, έγινε πριν λίγες μέρες, παρουσία των κατοίκων του χωριού, και συνεζχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους.
Πηγή: epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: