Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Κώστας Μπακογιάννης: Ο άφαντος περιφερειάρχης




Αυτές τις μέρες οι χρήστες του διαδικτύου παρακολουθούν την εντατική καμπάνια του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο της Αθήνας. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια εκστρατεία που φέρει τη σφραγίδα των ειδικών της επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, εντυπωσιάζει με  τα χρήματα που ξοδεύει.
Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν είναι όμως μόνο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας. Παραμένει επίσης περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδα. Όπως είναι επόμενο (άνθρωπος είναι…), η παρουσία του στην περιφέρεια της οποίας θεωρητικά ηγείται, είναι αντιστρόφως ανάλογη της έντασης με την οποία διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του. Την ώρα που είναι πανταχού παρών στις γειτονιές της Αθήνας και κάνει κάθε μέρα συσκέψεις με τοπικούς φορείς, στην περιφέρειά του είναι εκκωφαντικά απών. Στην ουσία είναι περιφερειάρχης μόνο κατ΄όνομα.
Η δεοντολογία…
Διαχρονικά και… διακομματικά, αποτελεί μείζον πρόβλημα το ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο πολιτικής ανέλιξης. Οι φερέλπιδες σωτήρες του έθνους κάνουν ένα πέρασμα από τους δήμους και της νομαρχίες για να συνεχίσουν τη  πορεία τους στη Βουλή και τα υπουργεία. Το αποτέλεσμα είναι οι ανάγκες της προσωπικής προβολής να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις αναγκαιότητες της διοίκησης. Όταν είσαι αυτοδιοικητικός «υπό προθεσμία», ο σχεδιασμός δεν μπορεί παρά να είναι βραχυπρόθεσμος, ενώ δεν είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις το πολιτικό κόστος.
Ως γόνος μεγάλου πολιτικού τζακιού, ο Κώστας Μπακογιάννης δεν αποτέλεσε εξαίρεση από τα ειωθότα. Μάλιστα, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Στην πραγματικότητα εγκατέλειψε τον θώκο του περιφερειάρχη σχεδόν έξι μήνες πριν τις εκλογές για να κάνει το μεγάλο άλμα του στην πρωτεύουσα. Αν δεν είναι αυτό αντιδεοντολογική στάση κι ένδειξη ασέβειας στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, τότε τι είναι;
…και η ουσία
Αλλά πέρα από την δεοντολογία της πολιτικής, υπάρχει και η ουσία της διοίκησης. Αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πάει με τον «αυτόματο πιλότο». Απόντος του περιφερειάρχη, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει ή μάλλον δεν κάνει τίποτα γιατί δεν ξέρει τι να κάνει. Η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία όπου η κρατική μηχανή δουλεύει άψογα ακόμα και όταν δεν έχει σχηματιστεί ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δυστυχώς στη  χώρα μας, η απουσία της «κεφαλής» σημαίνει ακινητοποίηση του «σώματος».
Κακά τα ψέματα. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πληρώνει τον λογαριασμό των πολιτικών φιλοδοξιών του Κώστα Μπακογιάννη. Εν όψει του χειμώνα, αυτός ο λογαριασμός μπορεί να αποδειχτεί πολύ βαρύς.



 



http://amfissanewz.blogspot.com/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

TON ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

τωρα πλεον παρατησε τη στερεα και γυρναει βολτες στην αθηνα για να μαζεψει ψηφους. ντροπη του.