Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ... Δείτε τις φωτογραφίες των ανθρώπων που αγνοούνται. Μπορείτε να βοηθήσετε;
Ανοιχτή βάση αναζήτησης δεδομένων αγνοουμένων λειτουργεί εδώ και λίγη ώρα διαδικτυακά, για τις περιοχές Μάτι και Ραφήνα. Τη βάση μπορείτε να τη δείτε εδώ με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που αγνοούνται.
Σημειώνεται ότι το link ανοίγει με μια μικρή καθυστέρηση. 

Πανελλαδική κινητοποίηση

Στο μεταξύ, κύμα αλληλεγγύης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες, μεμονωμένους πολίτες προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής.
Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α). Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.
Ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.
Στη Ραφήνα, αλυσίδα σουπερμάρκετ, καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και φαγητό. Στέγη μπορούν να βρουν όσοι έχουν ανάγκη στο δημαρχείο και πνευματικό κέντρο Ραφήνας. Επίσης, δωρεάν στέγη προσφέρουν ξενοδοχεία της περιοχής.
Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.
Έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.
Για τα αδέσποτα υπάρχουν ειδικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, όπως στους Αγίους Θεοδώρους για τα αδέσποτα της Κινέτας.
Παράλληλα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί τους πολίτες της χώρας να δώσουν αίμα για να διευκολύνουν το έργο των γιατρών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Για το σκοπό αυτό, με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα εξής νοσοκομεία: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», τις ώρες 9:00π.μ. – 20:00 μ.μ.
Σε περίπτωση που θέλετε να δηλώσετε αγνοουμένους στις πληγείσες περιοχές, καλείτε στην Πυροσβεστική, στο 199. 
Το τηλέφωνο Άμεσης Δράσης του Λιμενικού είναι το 108. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: