Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Όχι άλλοι φοίνικες στην Ιτέα....(από αναγνώστη)



Όχι άλλοι φοίνικες στην Ιτέα. Πεύκα,πεύκα,πεύκα....που κάνουν όμορφη σκιά. Οι φοίνικες μόνο χώρο πιάνουν. Και κάτω σπό τα πεύκα να καθόμαστε γιά μπανάκι. Όχι να τα γεμίζουν τραπεζάκια οι καφετέριες. Υπάρχουν μάλιστα ωραιότατα διακοσμιτικά με φύλλα δίχτυα για να μην πέφτουν οι βελόνες των πεύκων στη γη!

Viki Meim

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πεύκο το «καταραμένο δένδρο»

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν το πεύκο «καταραμένο δένδρο» και δεν το επέτρεπαν μέσα στις πόλεις.

Γιατί γνώριζαν ότι το πεύκο είναι δαδί. Είναι εμπρηστικός μηχανισμός, είναι εγγύηση ότι μια ημέρα θα μας κάψει.

Πώς εμείς οι νεοέλληνες πειστήκαμε ότι είναι ασφαλές να ζούμε ανάμεσα στα πεύκα, είναι πραγματικά απορίας άξιον.
Όχι ξανά άλλα «Μάτια»

Ανώνυμος είπε...

Σωστή παρατήρηση. Προτιμότερα τα πεύκα ή και οι ευκάλυπτοι από τους φοίνικες. Πιο πολλά τα θετικά του πεύκου (σκιά, οξυγόνωση) από του φοίνικα. Και δεν αυταναφλέγεται, παρά μόνο εκ προθέσεως ή από δυνατή εστία φωτιάς πέριξ αυτού.
---γηϊνοανέβατος---

Ανώνυμος είπε...

Το πευκοδάσος ναι είναι επικύνδυνο. Τα μεμονωμένα πεύκα όχι. Τέλος πάντων ας μπει κάτι για σκιά. Οι φοίνικες μόνο όγκο πιάνουν ούτε πράσινο ούτε σκιά.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο άχρηστοι δεν είναι οι φοίνικες σε περιοχές όπως η παραλία της Ιτέας, γιατί οι ρίζες τους δημιουργούν ένα υπόγειο τείχος και προστατεύουν τα τεράστια κτίρια που έχουν επιβαρύνει το έδαφος της Ιτέας με πολύ μεγάλα φορτία χωρίς να έχει προηγηθεί καμμιά εδαφολογική μελέτη.
Επί πλέον η ομορφιά των φοινίκων είναι ξεχωριστή γι αυτό και σε όλα τα τουριστικά μέρη φροντίζουν να φυτεύουν πάντα φοίνικες. Ας συγκρίνουμε τη σημερινή εικόνα της παραλίας του Μαϊάμι με αυτή πριν από λίγα μόλις χρόνια. Μην ξεχνάμε πως λόγω του ιδιαίτερου κλίματος της Ιτέας οι φοίνικες αναπαράγονται και γίνονται αυτοφυές είδος.
Φυσικά και θα μπορούσαν να συνδυαστούν με άλλα μεμονωμένα δέντρα όπως ιτιές, τζιτζιφιές, ευκαλύπτους, πεύκα κλπ αλλά ένα μικρό φοινικοδάσος μέσα στην πόλη στην περιοχή του Μαϊάμι θα αποτελούσε πολύ σημαντική τουριστική ατραξιόν για την πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Για τσι μουργιές γρικάτε ωρέ; Έχουσι βζει τσαι τσείνες που εν έχουσι μούρα. Τσια από σκιάδια, ίσα με πέντε πεύκα! Τσαι άκαφτες.