Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Κλοπές στην παραλία - 11 συμβουλές της Αστυνομία για τους λουόμενους




































Ετοιμάζεστε για εξόρμηση στις παραλίες;   

Επειδή οι κλοπές στις πλαζ είναι ένα φαινόμενο που αυτές τις μέρες εντείνεται και σημειώνεται συχνά σε πολυσύχναστα μέρη, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης δίνει συμβουλές για όλε τις παραλίες της Ελλάδας ώστε να μην έχετε απώλειες στο μπάνιο.

     Προτεινόμενα μέτρα που αφορούν στην παραλία:   
1. Μην αφήνετε τα τιμαλφή σας εκτεθειμένα – όταν τα αφήσετε τουλάχιστον κρύψτε τα κάτω από την πετσέτα. 
2. Αποθηκεύστε τα μικρά, απαραίτητα αντικείμενα όπως το κλειδί του αυτοκινήτου σας, τα μετρητά, τις πιστωτικές κάρτες και το κινητό τηλέφωνό σε μία αδιάβροχη θήκη που να μπορείτε να μεταφέρετε επάνω σας. 
3. Ορισμένες τσάντες μπορούν να στερεωθούν και να κλειδωθούν σε ένα σταθερό αντικείμενο στην παραλία ή στην πισίνα, όπως μια καρέκλα παραλίας, ξαπλώστρα ή ομπρέλα. 
4. Προσπαθήστε να πάτε για μπάνιο σε βάρδιες έτσι ώστε κάποιος να παρακολουθεί πάντα τα τιμαλφή σας. 
5. Εάν πάρετε ένα γρήγορο υπνάκο στην καρέκλα παραλίας η την ξαπλώστρα, σιγουρευτείτε ότι η τσάντα με τα τιμαλφή σας είναι "δεμένη" επάνω στην ξαπλώστρα, εάν πάλι δεν έχετε τσάντα και απλά έχετε μαζί σας το κινητό και τα κλειδιά σας, τυλίξτε τα με την πετσέτα σας και χρησιμοποιήστε τη για μαξιλάρι. 
6. Τοποθετήστε την πετσέτα σας κοντά σε ένα πύργο ναυαγοσώστη, η σε μια καντίνα εάν αυτό είναι δυνατό, αυτό λιγοστεύει τις πιθανότητες να πέσετε θύμα κλοπής. 

Προτεινόμενα μέτρα που αφορούν στο parking:   
1. Επιλέγουμε να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας σε κεντρικά σημεία. 
2. Δεν αφήνουμε σε κοινή θέα αντικείμενα. Ακόμα και ευτελή αντικείμενα μπορεί να τραβήξουν την προσοχή και να προκαλέσουν. Παίρνουμε μαζί μας πολύτιμα αντικείμενα και τιμαλφή. 
3. Δεν φυλάμε τα εφεδρικά κλειδιά του αυτοκίνητου, μέσα στο αυτοκίνητο. 
4. Ελέγχουμε αν όλα τα παράθυρα είναι κλειστά. Βεβαιωνόμαστε ότι το αυτοκίνητο μας είναι κλειδωμένο και ενεργοποιούμε το συναγερμό (σε περίπτωση που το αυτοκίνητο μας διαθέτει). 
5. Δεν αφήνουμε στο αυτοκίνητο στοιχεία που να δηλώνουν την ταυτότητα μας, τη διεύθυνση κατοικίας μας, τα κλειδιά του σπιτιού μας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας προξενήσει μεγαλύτερη ζημιά. 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: