Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ: Πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας και ακαδημία για τους αγρότες


Εκτεταμένο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας εφαρμόζει η εταιρία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ με τη συμμετοχή 400 αγροτών.
Παράλληλα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας, με αφορμή την συμπερίληψή της στη λίστα “CHANGE THE WORLD”  του αμερικανικού περιοδικού Fortune με τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο, με την ίδρυση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ «στηρίζει έμπρακτα την εκπαίδευση των αγροτών σε σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, με 120 αγρότες να έχουν αποφοιτήσει από αυτή έως σήμερα.

«Η παρουσία μας ανάμεσα στις εταιρείες με θετική κοινωνική και οικονομική επιρροή έρχεται ως επιβράβευση των συστηματικών δράσεών μας και ενισχύει τη δέσμευσή μας για καινοτομία και προσφορά» αναφέρει η εταιρία που σημειώνει ότι «μέσα από την ιστορία των 70 ετών αποδεικνύει έμπρακτα ότι δρα με γνώμονα την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το ήθος και τη συνέπεια. 
Με τις αξίες αυτές που όρισε ο ιδρυτής της, Αλέξανδρος Κίκιζας, πορεύεται και δεσμεύεται απέναντι στην κοινωνία, στους εργαζομένους, στο περιβάλλον και κυρίως στους καταναλωτές της.

Το 2017 πετύχαμε για ακόμα μία χρονιά να δώσουμε το δικό μας στίγμα στην κοινωνία και το περιβάλλον και να στηρίξουμε τις ομάδες εκείνες που μας έχουν ανάγκη. Ανακαινίσαμε 30 αίθουσες δημοτικών σχολείων, φροντίσαμε το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα το Πάρκο Τρίτση με 800 συνολικά εθελοντικές ώρες εργασίες από τους εργαζομένους μας, ενώ προσφέραμε πάνω από 50 τόνους ζυμαρικών αλλά και 36 μονάδες αίματος από την αιμοδοσία των δικών μας ανθρώπων».

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Κίκιζα το 1947 στην Αθήνα και η βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή σιμιγδαλιού και ζυμαρικών. Αποτελεί την Νο1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς να ξεπερνά το 33%. Τα προϊόντα της βρίσκονται σε περισσότερες από 35 χώρες με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 20% του ετήσιου τζίρου. 

Η εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κατέχει το μεγαλύτερο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στα Βαλκάνια παράγοντας ετησίως 52.000 τόνους ζυμαρικών. Απασχολεί 220  άτομα προσωπικό και έχει αναδειχθεί Best Workplace για τα έτη 2011, 2013, 2016 & 2017.  

Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Heinz, Kraft και Del Monte στην Ελλάδα.


Γιώργος Αλεξάκης


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: