Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Στο Λίβανο βυθίζουν τανκς στη Μεσόγειο για να φτιάξουν τεχνητό ύφαλο ...





Mία οικολογική οργάνωση σε μια πόλη στον Λίβανο βύθισε 10 παλιά τανκς στη θάλασσα. Ο λόγος είναι οικολογικός, αλλά και τουριστικός.    

Πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα δημιουργήσουν μια τουριστική ατραξιόν, άλλα ο ύφαλος που ουσιαστικά θα δημιουργηθεί από τα τανκς θα βοηθήσει στην αναγέννηση της άγριας υποβρύχιας ζωής.   

«Θα είναι ένας παράδεισος για τους δύτες και ένας τόπος που θα μπορεί να αναπτυχθεί υποβρύχια ζωή» λέει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Καμέλ Κοζμπάρ, από την οργάνωση Φίλοι της Ακτής της Σιδώνας.  



Τα τανκς ,που δεν χρησιμοποιούνται πια, είναι δώρο προς την οργάνωση από τον στρατό του Λιβάνου.    

Η οργάνωση ελπίζει η θαλάσσια βλάστηση να καλύψει σύντομα τα τανκς και να δημιουργηθεί ένα θαλάσσιο υποβρύχιο πάρκο. Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ στις πόλεις του Λιβάνου κυριαρχεί το πρόβλημα των σκουπιδιών.   

Τον περασμένο Ιανουάριο τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα είχαν γεμίσει από φωτογραφίες των ακτών της Βηρυτού, οι οποίες ήταν γεμάτες σκουπίδια.  



Όμως δεν πρόκειται μόνο για ένα οικολογικό σχέδιο. Τα βυθισμένα τάνκς είναι στραμμένα προς τον νότιο γείτονα του Λιβάνο, το Ισραήλ. Σύμφωνα με τον Κοζμπάρ αυτό έγινε ως «ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστιανιακό λαό».    


Με πληροφορίες από BBC 

Δεν υπάρχουν σχόλια: