Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Απίστευτη σκηνή σε κατάμεστη Iσπανική παραλία: Μετανάστες πηδούν από βάρκα και ζητούν νερό και τρόφιμα [βίντεο]








Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε σε κατάμεστη ισπανική παραλία όταν περίπου 50 Αφρικανοί μετανάστες έφθασαν με βάρκα στην ακτή κι άρχισαν να ζητούν τρόφιμα από τους σαστισμένους λουόμενους.


Στο βίντεο διακρίνονται οι πρόσφυγες να πηδούν από τη βάρκα καθώς πλησιάζει την ακτογραμμή, ενώ ένας παραθεριστής απομακρύνει τα παιδιά του και δύο λουόμενοι αναγκάζονται να σταματήσουν να παίζουν ρακέτες.
Άλλοι τουρίστες πλησιάζουν τρέχοντας το πλήθος που έχει κυκλώσει μια μετανάστρια, η οποία τραυματίστηκε κατά την αποβίβαση και την έχουν αποθέσει ανάσκελα στην άμμο.

Το περιστατικό έγινε χθες γύρω στη μία το μεσημέρι στην παραλία της Ζαχόρα, στην επαρχία Καντίθ λίγες μέρες μετά την άφιξη δεκάδων μεταναστών σε ακτή στην Ταρίφα ανατολικότερα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πολλοί από τους πρόσφυγες ζήτησαν νερό και τροφή άπό τους παραθεριστές προτού εξαφανιστούν.





Τα τελευταία 24ωρα αυξάνονται κατακόρυφα οι προσφυγικές ροές προς την Ισπανία, επιβεβαιώνοντας εκτιμήσεις αναλυτών των τελευταίων εβδομάδων ότι η χώρα εξελίσσεται σε βασικό προορισμό προσφύγων και μεταναστών.
Το Σάββατο η ισπανική ακτοφυλακή περισυνέλεξε 334 πρόσφυγες από 17 συνολικά πλοιάρια στις ακτές της Ανδαλουσίας ενώ την Παρασκευή διέσωσε 888 ανθρώπους στη θάλασσα του Αλμποράν και στο Στενό του Γιβραλτάρ.Το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Γκράντε-Μαρλάσκα επισκέφθηκε την Ανδαλουσία προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τις επιχειρήσεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται.
Σύμφωνα με ανάρτηση της κυβέρνησης στο twitter, κατά την επίσκεψή του ο υπουργός επαίνεσε «τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά» που επιδεικνύουν η τοπική αστυνομία και η ακτοφυλακή. Ο Γκράντε-Μαρλάσκα τόνισε ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, πρόσθεσε όμως ότι η προσφυγική κρίση «συνιστά ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρήζει ευρωπαϊκής λύσης».
Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης (IOM) από τις αρχές του χρόνου η Ισπανία έχει δεχθεί 21.000 νέους πρόσφυγες και μετανάστες, στην Ιταλία έχουν φτάσει 18.100 ενώ στην Ελλάδα 15.500 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: