Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Γεώργιος Δρακάκης : "Η Ιτέα κηρύσσει persona non grata την Δημοτική αρχή Δελφών!!!"Η Ιτέα κηρύσσει  persona non grata την Δημοτική αρχή Δελφών!!!

Άλλη μια δικαίωση ήρθε αυτή την φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, δίνοντας ένα ηχηρό «χαστούκι» στον Δήμαρχο και στους παρατρεχάμενους δημοτικούς Συμβούλους  που άφησαν τα συμφέροντα ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ τόσα χρόνια στο περιθώριο χάριν της ιδιοτέλειας και των προσωπικών συμφερόντων.


      Η δικαίωση αφορά στην απόφαση σχετικά με την ίδρυση του ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ δημοτικού λιμενικού ταμείου, το οποίο μετά την σύστασή του και την ενσωμάτωσή του στις δομές του Δήμου θα πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.


      Η Ιτέα με την στήριξη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης , και  μερικούς συμβούλους της πλειοψηφίας νίκησε την «αντιπάθεια» της δημοτικής αρχής με 13 ψήφους υπέρ και 11 κατά,  για την μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου Δελφών σε δημοτικό με έδρα την Ιτέα.


Παρά τα όσα είχαμε σαν παράταξη επανειλημμένα επί σειρά ετών δημοσιεύσει και ενεργήσει, παρά την κοινή, επιτακτική απαίτηση δημοτών, πολιτών και φορέων, παρά την εισήγηση της Αντιδημάρχου Ιτέας υπέρ του αιτήματος του κόσμου, περιφρονώντας τις ομόφωνες αποφάσεις των 3 Τοπικών Συμβουλίων Ιτέας, Τριταίας και Κίρρας, γράφοντας  στα παλαιότερα των υποδημάτων το ανώτατο Δημοτικό Όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις παρατάξεις, τους επικεφαλείς παρατάξεων, σύσσωμη την αντιπολίτευση, αποδείχθηκε πως για πρώτη φορά στην Αυτοδιοικητική μας πορεία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τέτοια ποιότητα αυτοδιοίκησης…


Ο κ.  Δήμαρχος ενώ απουσίασε από την συνεδρίαση «για λόγους υγείας», είχε φροντίσει για άλλη μια φορά να ναρκοθετήσει την διαδικασία (το κάνει συνεχώς από την ημέρα της εκλογής του) και να στείλει τελευταία στιγμή άλλη εισήγηση εκδηλώνοντας εναγωνίως την αρνητική του στάση, την οποία ψήφισαν οι εναπομείναντες 11 σύμβουλοί του…


    Μάλιστα η Πρόεδρος του Συμβουλίου δημιουργώντας προβλήματα προσωπικά σε μένα, αφαιρώντας μου τον λόγο και κλείνοντας το μικρόφωνο(!)  κατ’ εξακολούθηση με τρόπο απαράδεκτο για τα καθήκοντά της, έδινε το στίγμα συνεπικουρούμενη από τον Αντιδήμαρχο Δελφών!


     Τον τελευταίο μάλιστα τον ορίζει Αντιδήμαρχο Ιτέας, αφού βγάζει αντιθεσμικά από τα καθήκοντά της, επειδή δεν «συμμορφώθηκε» την κ. Πιλάλα-Τσακίρη, την τελευταία Σύμβουλο που είχε από την Ιτέα. Ώστε πλέον η ΔΕ Ιτέας ουσιαστικά δεν έχει κανένα Σύμβουλο στην δημοτική παράταξη  και αναγκαστικά όρισε Αντιδήμαρχο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ εκ Δελφών!


 Ήταν γνωστή και αποδεδειγμένη η στάση του δημάρχου απέναντι στην Ιτέα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Απλά τώρα κάτι τον ανάγκασε να την εκδηλώσει προκλητικά.  Τον κατανοώ. Ταπεινώθηκε, διαψεύστηκε, δεσμεύτηκε, υποσχέθηκε, έχασε, κάνει λάθη, αγωνιά και ενδεχομένως και κάτι άλλο που δεν παίρνει το θάρρος να το εκφράσει…


  Θέλουμε, λοιπόν,  να πούμε στον κ. Δήμαρχο, ότι δεν έχει την δύναμη να ταπεινώσει την Ιτέα, ούτε τον Δήμο, ούτε την Αυτοδιοίκηση.


      Η μοναδική του επιτυχία, στην αντίληψη όλων των συμπολιτών μας, είναι πως  τόσο  ο Δήμαρχος κος Παναγιωτόπουλος όσο και οι  11 δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ αυτών και ο νεοτοποθετηθείς Αντιδήμαρχος εισαγόμενος εκ Δελφών κος Αναγνωστόπουλος, όσο και η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κοτσάνου, προσπαθώντας να μη γίνει «ΔΗΜΟΤΙΚΟ» το Λιμενικό Ταμείο (πάγιο αίτημα επί σειρά ετών της τοπικής κοινωνίας αλλά και της παράταξής τους ) κατάφεραν να γίνουν  persona non grata (ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ)…


   Όχι μόνο στην Ιτέα αλλά και στην ολότητα του Δήμου Δελφών διότι είναι πλέον καταφανές ότι ο κ. Δήμαρχος  έχει συγκεκριμένους στόχους στους οποίους δεν περιλαμβάνεται η κοινή βούληση και το κοινό καλό!

Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Απολλώνιο Φως – Καθαρή Λύση
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ; ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΛΦΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ S&B ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΒΩΞΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΛΦΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟ;ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΒΩΞΙΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΗΘΕΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ; ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΆΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΩΞΙΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟ; ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΨΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ; ΝΑΙ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ, ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ; ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΒΩΞΙΤΗ; Ή ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ , ΝΑ ΞΕΜΑΓΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ; ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΌΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.