Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Σύσσωμη η πολιτική και επιχειρηματική ελίτ στην υπογραφή Aegean – Airbus

Σύσσωμη η πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της χώρας παραβρέθηκε στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Aegean Airlines – Airbus για την προμήθεια 30 αεροσκαφών A320neo της Airbus από την ελληνική αεροπορική.


Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας, ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, από το Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννήματα και ο Σταύρος Θεοδώρακης, ενώ τον επιχειρηματικό κόσμο, μεταξύ άλλων, εκπροσώπησαν οι Θεόδωρος Φέσσας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιώργος Περιστέρης, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πάνος Λασκαρίδης, Χάρης Δαυίδ, Ανδρέας Ανδρεάδης, Οδυσσέας Αθανασίου, Γιώργος Βερνίκος, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Σάλλας και Απόστολος Ταμβακάκης.
Όπως ήταν φυσικό, σύσσωμος παραβρέθηκε ο αεροπορικός κλάδος, με τους Δ. Δημητρίου, Γ. Παράσχη, Ι. Παπαδοπούλου από το ΔΑΑ, τους A. Zinell, Γ. Βήλο και Η. Μαραγκάκη από τη Fraport Greece, τους Κ. Καλλίνικο και Δ. Παπαμιχαήλ από την Goldair, τον πρόεδρο της ΕΕΕΚΕ Σ. Πέτρου και φυσικά, τον διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκο.
Όλοι τους στάθηκαν στην λαμπρή τελετή, σημειώνοντας ότι τέτοιες συμφωνίες αναβαθμίζουν το ρόλο της Ελλάδας.
Το σίγουρο είναι ότι οι αερομεταφορές εξελίσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τα διαδοχικά ρεκόρ του «Ελ. Βενιζέλος», την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport Greece, την είσοδο της Ryanair, τα δρομολόγια των Scoot, Emirates και Air China, την ενίσχυση της Sky Express, κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: