Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Κ.Γάτσιος : «Χωρίς δίχτυ ασφαλείας και με κυβερνήτες χωρίς μυαλό, ο εφιάλτης της χρεοκοπίας θα επιστρέψει»



Η λεγόμενη «καθαρή έξοδος» είναι μία μυθολογική έννοια που την έχει δημιουργήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η σταθερή πολιτική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα: να προσπαθεί να εστιάσει τη συζήτηση στο τι λέει και όχι στο τι κάνει.
 

Με τη δημαγωγία, τους τυχοδιωκτισμούς και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (…), δυστυχώς, ο εφιάλτης της χρεοκοπίας θα μας πλησιάσει και πάλι πάρα πολύ κοντά, ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι διεθνείς συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, που είναι πολύ πιθανόν να μην είναι. Ήδη τα επιτόκια κινούνται ανοδικά σε διεθνές επίπεδο. Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να βγούμε στις αγορές χωρίς κάποιο δίχτυ ασφαλείας από τους εταίρους.

Υπάρχουν «κομματικές βάσεις» –στελέχη, μέλη, οπαδοί– από τα μεγάλα κόμματα που είτε προσδοκούν να παραμείνουν είτε που δε βλέπουν την ώρα να επανέλθουν στην εξουσία, για να χαρούν αυτά που έχουν στερηθεί επί τόσα χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, το πιο σημαντικό ίσως.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο μόνος τρόπος σωτηρίας για τη χώρα βρίσκεται στην ανάπτυξη. Βρίσκεται δηλαδή στη δημιουργία, στη συλλογική και στην ατομική προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή, όμως, ζούμε σε ένα παντελώς αντιαναπτυξιακό καθεστώς, σε μία παντελώς εχθρική για την ανάπτυξη κατάσταση.

Προσωπικά, θα στήριζα μία συμφωνία, η οποία θα ακύρωνε δια παντός τον αλυτρωτισμό και τις επεκτατικές βλέψεις των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδος. Νομίζω ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί ένα μονολεκτικό, κατά προτίμηση, όνομα του τύπου Νοβαματσεντόνια, αμετάφραστο και σε κοινή χρήση έναντι όλων, erga omnes όπως συχνά αναφέρεται, στο πλαίσιο μίας συμφωνίας που να περιλαμβάνει και τη Συνταγματική αναθεώρηση στο κράτος των Σκοπίων, και η οποία συμφωνία θα επικυρωνόταν από το Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά και από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η απλή αναλογική είναι το χειρότερο εκλογικό σύστημα το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, με τους δεδομένους πολιτικούς θεσμούς και τη δεδομένη πολιτική παράδοση. Θα οδηγούσε τη χώρα στην πλήρη καταστροφή μέσω του χάους και της ακυβερνησίας.

Τα ερωτήματα του τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πότε θα κάνει εκλογές, η ανάλυση των επιλογών και των πράξεών του, δεν νομίζω ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητες ούτε των οικονομικών επιστημών, ούτε των πολιτικών επιστημόνων. Νομίζω ότι είναι ερωτήματα τα οποία μπορεί να απαντήσουν καλύτερα οι αστρολόγοι, από τους οποίους, δόξα τω Θεώ, η χώρα μας έχει πολλούς. 

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί –του διαμηνύω ότι προσπαθεί επί ματαίω– να εμβολίσει τον χώρο αυτόν που ιστορικά ονομάζουμε δημοκρατική παράταξη. Το προσπαθεί με «πολιορκητικό κριό» κάποια αόριστη «προοδευτικότητα», στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσωπική πολιτική του επιβίωση, την καριέρα, έχει δε όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που τον χαρακτηρίζει.

Κανένας στην Ευρώπη δεν θεωρεί τον κύριο Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως εκπροσώπους μιας σοσιαλιστικής πολιτικής. Τον θεωρούν απλά ως δημιουργό της καινοφανούς πρακτικής τής kolotoumbas. Είναι ένα σταλινικό μόρφωμα σε μία μετασταλινική εποχή. Τι συζήτηση να κάνουμε;

Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι έχει ένα πολύ μεγάλο βαρίδι που τον κρατά καθηλωμένο. Αυτό δεν είναι άλλο από τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι συνυφασμένος με το πελατειακό κράτος και με τον παρασιτισμό που μας χρεοκόπησε. Υπάρχει ιδιαιτέρως ένα τμήμα τού μηχανισμού αυτού, μία από τις πολλές βαρονίες τού κόμματος, η οποία βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι συγκυβερνά.

Γραφείο Κωνσταντίνου Γάτσιου
e-mail: gatsiospress@gmail.comoffice@gatsiosblog.gr
FB: facebook.com/konstantine.gatsios.official
Twitter: @kgatsios
Τηλ. Επικοινωνίας: 6947320700
------------------
Η διεύθυνση ταχυδρομείου μας είναι:

Κωνσταντίνος Γάτσιος
ΤΘ 31783
Αθήνα, Αττική 10035
Greece

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1. με ή χωρίς "δίχτυ προστασίας", η επιτυχία του Τσίπρα και του Σύριζα είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΗ. Αυτό να μην το ξεχνάμε.
2. στην Ευρώπη τον θεωρούν και τολμηρό και πετυχημένο πολιτικό.
3. αναγνωρίζουν ότι οι προσεγγίσεις του ήταν σωστές-το έχουν αντιληφθεί εδώ και πολύ καιρό και οι σοσιαλιστές της Ευρώπης.
4. οι πασοκοθρεμένοι μπορεί να κλαίνε όσο θέλουν. Το κλάμα θα συνεχιστεί και μετά τις επόμενες εκλογές του χρόνου τον Οκτώβριο.
5. για δεκαετίες σφύριζαν οι μίζες δεξιά-αριστερά, και περιέργως ΚΑΝΕΝΑΣ, από αυτούς που τώρα κατηγορούν τον Τσίπρα, δεν τις είχε αντιληφθεί, αν και ήταν σπουδαγμένοι στα Χάρβαρντ, στα μεγαλοκολέγια, ή μερικοί καθηγητάδες και πρυτάνεις. Μούγκα στη στρούγκα!
6. οι της ΝΔ, θα περιμένουν πολύ. Ας αρχίσουν να σκέφτονται με ποιον αρχηγό θα πορευτούν στο μέλλον, γιατί με τον Κούλη και τα κοπέλια του, προκοπή δεν βλέπω!
7. να μην ξεχνάμε ΠΟΙΟΙ χρεοκόπησαν τη χώρα, διέλυσαν την κοινωνία και κατέστρεψαν τις ζωές εκατομμυρίων νέων-κυρίως- ανθρώπων.