Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Όταν το Πρώτο Θέμα γράφει για το Τουρνουά μπάσκετ "3 on 3" στην Ιτέα!!!

Διοργανώνει ο Γ.Σ Ιτέας


Τουρνουά μπάσκετ "3 on 3" στην Ιτέα

Μικροί και μεγάλοι σχηματίζουν ομάδες και αγωνίζονται διασκεδάζοντας στο τουρνουά που διοργανώνεται εδώ και πέντε χρόνια

Την πρώτη χρονιά ξεκίνησε δειλά , περισσότερο για να προσθέσει λίγη αγωνιστική ένταση στα απογεύματα του καλοκαιριού.  Το παρκέ ήδη από τον πρώτο αγώνα γέμισε, οι κερκίδες ακόμη περισσότερο. Από εκείνο το πρώτο απόγευμα  πέρασαν πέντε χρόνια και διατηρώντας πια την «παράδοση», και σήμερα όλοι οι δρόμοι, στην όμορφη παραθαλάσσια  πόλη της Ιτέας στην Φωκίδα, οδηγούν στου «Καραγκούνη».
 
Όνομα - σύμβολο για το ποδόσφαιρο, αλλά εδώ υπάρχει μια διαφορά. Εκεί βρίσκεται το μικρό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, όπου μικροί και μεγάλοι  παρακολουθούν, και το κυριότερο συμμετέχουν, στο  Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3, που διοργανώνει ο Γ.Σ Ιτέας για τους  λάτρεις, και όχι μόνο, της «κόκκινης» θεάς.



Έτσι μόλις ο ήλιος αρχίσει να χάνεται, οι HUNΤERS,  τα  ΤΣΑΚΜΑΚΙΑ  ,οι  THUNDERS, οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ,   οι  ΑΘΛΙΟΙ , οι  ΔΕΛΦΟΙ , οι  4 GLORY , οι ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΙ , οι  NO NAME , οι  MACCABI TEL ΑΒΡΙΤ,  τα ΤΣΑΚΑΛΙΑ  ,οι ΒΙΣΣΩΝΕΣ,  οι  DALTON,  οι ΦΤΑΣΜΕΝΟΙ , το  ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ , οι  ΑΣΠΡΟΙ ΠΑΤΟΙ , τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΙΘΗΚΙΑ ,  η SUPER TEAM , τα  ΑΛΑΝΑΚΙΑ τα  ΣΠΙΡΟΥΝΙΑ  οι  FANTASTIC 4 , οι ΣΙΚΑΜΠΑΛΕΣ  οι  ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, οι ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ Ι , οι CLEVELAND ΑΜΠΑΛΙΕΡΣ , οι DRINK TEAM , οι 3 ΚΙ Ο ΝΙΟΝΙΟΣ , τα  ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΕΥΚΑ , οι MIAMI HEATS , οι ΠΑΝΘΗΡΕΣ  και οι ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ  διεκδικούν τον πολυπόθητη νίκη για να πάρουν  την πρώτη θέση.

«Είναι μια γιορτή, υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν ζουν εδώ και όμως είναι εδώ κάθε καλοκαίρι για να παίξουν τον αγώνα τους. Για δέκα μέρες οι αναλύσεις και τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν. Τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στον αθλητισμό, δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά αγώνας και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε στα παιδιά να περάσουμε. Θέλουμε να αγαπήσουν το άθλημα, να πάρουν το χειροκρότημα από την εξέδρα  όπου είναι το μεγαλύτερο βραβείο που μπορεί να πάρει ένας αθλητής σε όποια κατηγορία και σε όποιο άθλημα και εάν αγωνίζεται. Βλέπω παιδιά που χάνουν αλλά φεύγουν από το γήπεδο με το χαμόγελο, γιατί είναι γιορτή. Δεν υπάρχουν συνθήματα, δεν υπάρχουν βρισιές, υπάρχει σεβασμός στον διαιτητή, στον διπλανό, στον αντίπαλο. Αυτό που δίνει περισσότερο "χρώμα" αυτές τις δέκα μέρες στην πόλη είναι τα πειράγματα μεταξύ των παιδιών που συμμετέχουν. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις και να ακούς οι περισσότεροι στην πόλη να μιλάνε για αυτό. Ο κόσμος θέλει διεξόδους θέλει κάτι που θα τον γεμίσει, θα τον ηρεμήσει, θα το απολαύσει, θα χειροκροτήσει. Τα δείγματα φάνηκαν από το πρώτο απόγευμα. Και όταν ξεκινάς, όταν κάνεις το πρώτο βήμα μετά δεν μπορείς και δεν πρέπει να κάνεις πίσω είναι σαν να προδίδεις τον εαυτό σου, αυτό που αγαπάς. Κάθε στιγμή και ένα ωραίο όνειρο, που σου δίνει δύναμη να δεις το επόμενο, το επόμενο...», λέει ο προπονητής και εμπνευστής του εγχειρήματος  κ. Χρήστος  Μωραΐτης.

«Σε αυτή την προσπάθεια σύσσωμο το Δ.Σ του Γ.Σ Ιτέας μας έχει βοηθήσει, από έναν σύλλογο που έχουν βγει παίχτες για την Εθνική ομάδα, την  Α1 Κατηγορία, αλλά και για όλες τις κατηγορίες, και βέβαια ο φίλος το δεξί μου χέρι και βετεράνος της ομάδας, Νάσος Ντινόπουλος, που εκτός από το τρέξιμο που χρειάζεται για την οργάνωση, είναι και ο  διαιτητής του τουρνουά , πάντα ακριβοδίκαιος και χωρίς "φιλικές" επιρροές. Σημαντική βοήθεια του Νίκου Δημολά  ο οποίος είναι η "στατιστική" υπηρεσία του τουρνουά αλλά αυτό που πρέπει να αναφέρω ότι κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότεροι εθελοντές να βοηθήσουν έχοντας ακόμη και μαζί τους τα παιδιά τους. Οι επαγγελματίες της πόλης αρωγοί στην προσπάθεια και μια που αναφέρθηκα  στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη  χαραγμένη  μέσα στην μνήμη μου θα μείνει για πάντα  η ανταπόκριση του κόσμου πέρυσι να βοηθήσουμε όλοι μαζί και το τονίζω ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ένα κοριτσάκι 12 χρόνων που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Παίδων. Το λέω για να επισημάνω ότι ο αθλητισμός διδάσκει, επιμορφώνει και καλλιεργεί τα συναισθήματα κυρίως των μικρών παιδιών. Ο στίβος της ζωής είναι ένας αγώνας διαρκής και αυτό λέω συνέχεια στα παιδιά ως προπονητής. Σημασία έχει ο αγώνας, να είναι καθαρός και υγιής», καταλήγει ο Μωραΐτης . 

http://www.protothema.gr/sports/article/496945/tournoua-basket-3-on-3-stin-itea/

Δεν υπάρχουν σχόλια: