Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Μετά από 18 χρόνια ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων : Μετακομίζει το ΤΕΙ



-Ο δήμος Δελφών φρόντισε όλη τη μετακόμιση, για να μην επιβαρυνθεί οικονομικά το ΤΕΙ, ούτε με ένα ευρώ.


Σε φάση μετακόμισης είναι το ΤΕΙ που εγκαταλείπει το κτίριο στο οποίο στεγάστηκε για πολλά χρόνια, προκειμένου να πάει στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του που θα ζήλευαν ακόμη και μεγάλα πανεπιστήμια.
Ο δήμος Δελφών, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, κάνει αυτές τις μέρες τη μετακόμιση του ΤΕΙ στο νέο του κτίριο με δικά του μέσα για να μην προκύψει οικονομική επιβάρυνση ούτε ένα ευρώ για το εκπαιδευτικό ίδρυμα. 
 
Το νέο κτίριο αποπεράτωσε η εταιρεία ΣΜΙΛΗ Α.Τ.Ε. με κόστος 3.960.000 €, ενώ φορέας υλοποίησης ήταν ο ΟΣΚ και ο διαγωνισμός έγινε επί προεδρίας του συμπατριώτη μας κ. Θύμιου Αλεξανδρή. Το έργο που έγινε περιελάμβανε την αποπεράτωση τεσσάρων κτιρίων (συνολικού εμβαδού 3.492,63 τ.μ.) και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου σε οικοπεδική επιφάνεια 12.412,23 τ.μ. Τώρα που το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για  ένα από τα πιο σύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.
Το παράρτημα ΤΕΙ της Άμφισσας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1997, όπου σχεδόν άμεσα ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Αλλεπάλληλα λάθη, παραλείψεις και αδιαφορία οδήγησαν στην απένταξη του έργου και σε πολυετή καθυστέρησή για την αποπεράτωσή του. 
Η έλλειψη κτιριακών υποδομών απέτρεψε πολλά παιδιά να έρθουν και να φοιτήσουν εδώ, καθώς θεωρούσαν το τμήμα υποβαθμισμένο, τόσο για το ακατάλληλο κτίριο που το φιλοξενούσε, όσο και για την έλλειψη καθηγητών. 
 
Μάλιστα πέρυσι η κοσμητεία, στα πλαίσια του ΑΘΗΝΑ 2 είχε εισηγηθεί ότι πρέπει να καταργηθεί, καθώς δεν έχει ούτε ένα μόνιμο εκπαιδευτικό και λειτουργεί μόνο με ωρομίσθιους και αναπληρωτές. 
 
Σήμερα, επιτέλους, με μεγάλη ανακούφιση φτάσαμε στο σημείο να μετακομίζει το ΤΕΙ στο δικό του κεραμίδι, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην παραμονή και ενδυνάμωση της λειτουργίας του εδώ. Αν δε, η πολιτεία θελήσει να το ενισχύσει με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό τότε θα είναι πιο εύκολη η διεκδίκηση αυτονόμησής του ή μεταφοράς της σχολής εδώ. 
 
Εντός του επόμενου διαστήματος θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου και το τμήμα της περιοχής για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει στο χώρο που του αρμόζει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: