Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - Άρθρο αναγνώστη

   (αναδημοσίευση)

Πρωτοχρονιά η πρώτη γιορτή του ημερολογιακού έτους με τροφή ελπίδων κι ευχών για χαρά , υγεία, ευτυχία ,ειρήνη , πρόοδο και τόσα άλλα .Στην πράξη όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία τελετή που πολύ γρήγορα παίρνει τέλος . Γιατί όπως σκεπτόμαστε κι ότι κάναμε μέχρι χθες το κάνουμε σήμερα , θα το κάνουμε κι αύριο.
Σκεφθήκαμε ποτέ να διορθώσουμε τα λάθη μας για πράξεις ή παραλήψεις του χθες , χωρίς αυτό να σημαίνει την πρώτη Ιανουαρίου κάθε έτους; να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες επούλωσης των πληγών που τυχόν έχουμε κάνει ή που έχουν υποστεί οι διπλανοί μας οι γνωστοί ή οι άγνωστοι ; γιατί για να σκεφθείς και να κάνεις το καλό , δε θα πρέπει να έχεις << δοσμένες>> ημερομηνίες με επετειακό τελετουργικό χαρακτήρα , γιατί αυτές έχουν και ημερομηνία λήξεως .
 
Όταν ο συνάνθρωπός σου έχει ανάγκη από στήριξη κι ελπίζει σε κάτι , αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δική σου εθελοντική προσφορά , χωρίς υποκρισία ή επιδεικτική συμπεριφορά. Όταν το κάνουμε αυτό κι όποτε το κάνουμε θα είναι πραγματική πρωτοχρονιά όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για το κοινωνικό σύνολο .
 
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα όχι να πάρουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που ανακύπτουν καθημερινά αλλά να γνωρίσουμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας .
Η αναζήτηση για γνώση είναι μέσα μας και πρέπει πρώτα να βρεθεί και να είναι συνεχής , διαρκής για να δώσει σκοπό και νόημα στην ύπαρξή μας .
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι το πέρασμά μας σ αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο ας αδράξουμε των ευκαιριών που μας παρουσιάζονται και ας ανακαλύψουμε τη δίψα μας και βρούμε τη χαμένη αναζήτησή μας για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας .
 
Γιατί αυτή η γνώση φέρνει τη γαλήνη και τείνει στην ολοκλήρωση .
Εύχομαι όλοι μας ,για να δώσουμε νόημα και σκοπό στην ύπαρξή μας , να γνωρίσουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά ένα θα είναι βέβαιο ότι θα σκεπτόμαστε τι δεν κάναμε χθες , ενώ θα έπρεπε , για να το κάνουμε σήμερα , αύριο ή τι κάναμε ενώ δεν θα έπρεπε ώστε αλλάζοντας και τις κακές συνήθειές μας να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και για τα παιδιά μας .
Έτσι όλοι μας θα νοιώθουμε χαρά και αγαλλίαση και οι<<πρωτοχρονιάτικες γιορτές και διασκεδάσεις >> με ψυχικές ανατάσεις θα είναι πάρα πολλές και χωρίς χρονικούς περιορισμούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια: