Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Αν οι απόγονοι, μας κυβερνήσουν; Οι διάδοχοι των θρόνων στην νεοελληνική οικογενειοκρατία.



Αναφερόμενοι στην πρωτότοκη κόρη της κομματοκρατίας, την οικογενειοκρατία, καθώς και στην άλλη θυγατέρα της, την ημετεροκρατία, βλέπουμε να έχει ήδη φυτρώσει και να ανθεί στην Ελληνική κοινωνία μία γενεαλογική «αριστοκρατία» της πολιτικής εξουσίας και του πλούτου που νέμεται ασύστολα και κατά το δοκούν, τον δημόσιο πλούτο και το περιβάλλον.
Η οικογενειοκρατία (που η ύπαρξή της προϋποθέτει ολιγαρχία που, ως έννοια, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Δημοκρατία) έχει καταντήσει την Ελλάδα, κατά τα τελευταία 35 χρόνια, «οικογενειακό φέουδο» των συγκεκριμένων ολίγων (δύο - τριών) πρωθυπουργικών οικογενειών και των (επίσης «κληρονομικώ δικαίω» κληρονομούντων τον κοινοβουλευτικό ή υπουργικό θώκο τους) κομματικών αυλικών τους, γεγονός εξαιρετικά προσβλητικό για την Ελληνική Δημοκρατία αλλά και για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα δημοκράτη.

Αδιάψευστη μαρτυρία αυτού, αποτελούν, μεταξύ άλλων προφορικών μαρτυριών, οι λίστες της οικογενειοκρατίας, (άρθρο που παρατίθενται παρακάτω).
ΦΩΤΟ από αριστερά…  Μαργαρίτα Παπανδρέου, η μελετηρή, Ανδρέας Γ. Παπανδρέου ή “Σπίθας”, Κώστας Μπακογιάννης, ο μοναδικός εκλεγμένος, Κώστας  Καραμανλής της πολιτικής και της ναυτιλίας
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: