Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Αγρίνιο: Πάνω από 700 άτομα έδωσαν 25 ευρώ αντί για τέλη κυκλοφορίας!

Φωτογραφία για Αγρίνιο: Πάνω από 700 άτομα έδωσαν 25 ευρώ αντί για τέλη κυκλοφορίας!

Πανελλαδική Κίνηση που εμφανίστηκε και στο Αγρίνιο αντιτιθέμενη στην μη ανταποδοτικότητα των τελών κυκλοφορίας, καλεί τους πολίτες να μην πληρώνουν τα τέλη αλλά με την καταβολή 25 ευρώ να συμμετέχουν στην προσφυγή κατά της μη ανταποδοτικότητας αυτής. Το ρίσκο βεβαίως αναλόγως κατανέμεται τόσο στα μέλη της Κίνησης όσο και στους πολίτες που δείχνουν να εμπιστεύονται την αμφιλεγόμενη αυτή πρωτοβουλία. Όλοι συμφωνούν όμως πως η μαζικότητα της κίνησης αυτής ίσως έχει αποτελέσματα, αν και κυρίως εκδηλώνεται σε περιφερειακές πόλεις, με το Αγρίνιο να έχει όπως φαίνεται την πρωτοκαθεδρία!
Τα μέλη της Κίνησης που εκδηλώνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ειδικά στο Αγρίνιο έχει σημαντική ανταπόκριση, τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στην ισόγεια καφετέρια της ΔΟΥ Αγρινίου παίρνουν χρήματα από πολίτες και δίνουν παραστατικά διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως όσοι συμμετέχουν δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα εάν κάποια στιγμή ελεγχθούν και διαπιστωθεί πως δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Οι πληροφορίες πάντως σχετικά με την «νομική θωράκιση» όσων δεν πληρώνουν είναι τελείως διαφορετικές, αφού πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν αυτήν την οδό βρέθηκαν τελικά να επιβαρύνονται με διπλάσια τέλη και πρόστιμα Οι οργανωτές της πανελλαδικής Κίνησης αυτής έχουν δημιουργήσει ομάδα στο facebook και δηλώνουν: «Η συγκεκριμένη σελίδα δημιουργήθηκε προκειμένου να ενώσει Έλληνες από όλους τους νομούς της χώρας, ενάντια στα ληστρικά χαράτσια που το κράτος με νομιμοφανή τρόπο έχει εφεύρει για να αρμέγει την «ιερή αγελάδα» , δηλαδή εμάς.
Σκοπός μας θα είναι , να προσπαθήσουμε με όλους τους νόμιμους τρόπους , να σταματήσουμε την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας, αλλά και να υποστηρίξουμε νομικά, όλους εκείνους τους πολίτες που θα αποφασίσουν να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Ο τρόπος αντίδρασης μας θα είναι τέτοιος ,που και τον πολίτη θα καλύπτει αλλά και το κράτος θα σταματά! Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν οι «στασιαστές» του νομού τους , ας έρθουν σε επαφή μαζί μας , ήρθε η ώρα να τους δείξουμε, τι μπορούμε να τους κάνουμε.»
Και οι πολίτες που μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον απέναντι σε αυτή την «πρόταση» του κινήματος είναι, ειδικά τις τελευταίες μέρες, πολλοί. Μόνο χθες, στην καφετέρια που βρίσκεται στην είσοδο της ΔΟΥ Αγρινίου, δεκάδες κόσμου σχημάτιζαν ουρές, δίνοντας φωτοτυπίες ταυτότητας και καταβάλλοντας το ποσό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου, όπως εξήγησαν στο agriniopress.gr κάποιοι από εκείνους που περίμεναν τη σειρά τους για να εξυπηρετηθούν από εκπρόσωπους της Κίνησης στο Αγρίνιο, προορίζεται για τη δικαστική διαδικασία που θα κινηθεί. Δεν είναι γνωστό εάν για τα 25 ευρώ αυτά κόβονται αποδείξεις ή κάποια άλλα νόμιμα παραστατικά. Σύμφωνα με εκπροσώπους της Κίνησης όλα γίνονται νομότυπα και θα γίνουν ανακοινώσεις για το που ακριβώς πάνε τα χρήματα που συγκεντρώνονται μιας και πρόκειται για ποσά αρκετά σημαντικά εάν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί περίπου 750 οδηγοί! «Δεν είμαστε ούτε τζαμπατζήδες ούτε περιοριζόμαστε μόνον στον ακτιβισμό, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να μας εξηγήσει που πάνε τα ποσά που δίνουμε για τα τέλη και να αποφασιστεί μια λογική τιμή και όχι αυτά τα χρήματα που δίνουμε σήμερα γι’αυτούς τους δρόμους» λέει ο κ. Τηγανίτας, μέλος της Κίνησης μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του το agriniopress.gr
Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγρινίου κ. Βασίλης Τσώτας, που όπως εξηγεί έχει λάβει γνώση του θέματος, φρόντισε ο ίδιος να ενημερώσει τους πολίτες που ήταν χθες συγκεντρωμένοι στην είσοδο της εφορίας, πως αν δεν καταβάλλουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του έτους, εκείνο θα διπλασιαστεί και πως καμία σχετική νομική πρόβλεψη δεν υπάρχει πάνω στα όσα υποστηρίζονται από την Κίνηση περί νομικής θωράκισης και απαλλαγής.
agriniopress
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: