Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί: Ένα από τα μεγαλύτερα "αγκάθια" - 30.000 "έχοντες" οφειλέτες παρασύρουν και τους οικονομικά αδύναμους

ΣΟΚ στην Αθήνα από το e-mail του ΔΝΤ: Καμία πρόοδος! Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς


Πλειστηριασμοί: Ένα από τα ανοικτά μέτωπα και από τα μεγάλα "αγκάθια"
Το ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών αποτελεί ένα από το μεγαλύτερα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η οποία επιμένει για πλήρη άρση των πλειστηριασμών χωρίς κανένα κριτήριο ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να νομοθετήσει και μονομερώς πάνω σε αυτό το θέμα και να προστατεύσει όσους πραγματικά είναι αδύναμοι.
Υπάρχουν περίπου 30.000 νοικοκυριά που ενώ έχουν τα οικονομικά μέσα, κρύβονται πίσω από το πάγωμα των πλειστηριασμών και δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους
Ωστόσο, σύμφωνα με την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", υπάρχουν περίπου 30.000 νοικοκυριά που ενώ έχουν τα οικονομικά μέσα, κρύβονται πίσω από το πάγωμα των πλειστηριασμών και δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους. Μάλιστα τα Ειρηνοδικεία στα οποία προσέφυγαν για να αποφύγουν τα βάρη, απέρριψαν το αίτημά τους καθώς εντόπισαν "κρυμμένα" περιουσιακά στοιχεία.
Τώρα, έρχεται η άρση των πλειστηριασμών και μαζί με αυτούς κινδυνέυουν και όσοι είναι πραγματικά αδύναμοι να ανταπεξέλθουν. Αυτούς τους δανειολήπτες, που κρύβονται πίσω από το μορατόριουμ των πλειστηριασμών επιχερεί να εντοπίσει η κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει τη μερική άρση της απαγόρευσης, προστατεύοντας την πρώτη κατοικία όσων πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.
Πώς θα γίνονται οι πλειστηριασμοί
Τέλος η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει σοβαρό το ενδεχόμενο να νομοθετήσει τη μερική άρση των πλειστηριασμών ακόμα και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για να παρακάμψει έτσι τις αντιδράσεις των βουλευτών της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: