Τρίτη 16 Απριλίου 2024

«ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ» ΚΑΙ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»

«Η επίσημη παρουσίαση του Π.Ε.Α.Λ. (master plan) και του συνόλου των μελετών θα πραγματοποιηθεί βάσει των διαδικασιών του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας και των οδηγιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
και όχι βάσει των προσωπικών επιθυμιών μελών της δημοτικής αρχής.
Επαναλαμβάνω ότι είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για το οτιδήποτε αφορά στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας, όπως ήδη κάνουμε. Μία διαδικασία πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο σωστή
από μία ανοικτή διαβούλευση, πάντα στην παρούσα φάση»
Λ.Τ.Ν.Φ



 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους «πήρε ο πόνος» τους τοπικούς «άρχοντες» να «ενημερωθούν» για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Ιτέας !
Αξιοποίηση που σκοπεύει στην υποβοήθηση του τουρισμού και την αύξηση της επισκεψιμότητας .
Αυτούς τους άρχοντες και τους παρατρεχάμενούς τους που τόσα χρόνια αμφισβητούν την τουριστική δυναμική της περιοχής .
Εχω ακούσει διάφορά φερέφωνά τους και ανεγκέφαλους να έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν αρνητική κριτική και κριτική αμφισβήτησης της σκοπιμότητας σημαντικών έργων υποδομής , όπως η μαρίνα , ο μόλος ,οι πλάζ , κ.α που σκοπό έχουν να βοηθήσουν την Φωκίδα να περάσει απ΄την εποχή της επανάστασης του ...1821 στον 21ο αιώνα !

Ανώνυμος είπε...

Ως γνωστόν , φορείς με Δημόσια Νομική οντότητα , όπως το Λιμενικό Ταμείο , έχουν δημιουργηθεί από παλιά σε όλη την χώρα , μετά από απαίτηση επιχειρηματιών προκειμένου με συνοπτικές διαδικασίες (fast track) να νομιμοποιούν με αποφάσεις , την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Στην προκειμένη περίπτωση για το μπάζωμα στο «Λαρνάκι» και την χρήση της περιοχής για την απρόσκοπτη φορτοεκφόρτωση του βωξίτη.
Γιαυτό το λόγο , ο εκάστοτε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είναι ελεγχόμενος από το …σύστημα.
Ανατρέξτε στη μνήμη σας και θα δείτε πως όλοι οι πρόεδροι του Λ.Τ , αλλά και μέλη της Λιμενικής Επιτροπής είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την δεσπόζουσα μεταλλευτική επιχείρηση στην περιοχή.
Εν πάσει περιπτώσει , στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους , άφηναν και μια μικρή αρμοδιότητα στον εκάστοτε πρόεδρο , να αλλάζει τις λάμπες της παραλίας και να ματσακονίζει κανένα παγκάκι στο μόλο , με τα πενιχρά έσοδα του..και κυρίως από το «ενοίκιο στο παράνομα μπαζωμένο Λαρνάκι»

Έλα όμως που οι καιροί άλλαξαν και άλλαξαν και τα πρόσωπα στο τιμόνι του Λ.Τ.Ν.Φ και
για πρώτη πρώτη φορά στην ιστορία του Λιμενικού Ταμείου , επιχειρείται τόσο μεγάλη παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο της Ιτέας , με εξεύρεση οικονομικών πόρων που σήμερα διατίθενται μέσω πολλών και εναλλακτικών χρηματοδοτικών πηγών .
Παρέμβαση ουσιαστική που σηματοδοτεί την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ίσως να ισχυρισθεί κανείς πως , συγκυριακά , έχουν εκλείψει τα παλιά τζάκια των Κυριακοπουλαίων κλπ και ο βωξίτης είναι στα χέρια ενός άλλου επιχειρηματία που έχει πολλά μέτωπα και πολύ «μαλλί να γνέθει» σε πολλά μέτωπα και πολλές χώρες..και ίσως έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα την κόκκινη λάσπη της Φωκίδας…ίσως… ποιός ξέρει..

Εν πάσει περιπτώσει , συνεχίζω την σκέψη μου με το σημερινό γίγνεσθαι .

Αφού λοιπόν το Λ.Τ.Ν.Φ αθόρυβα δούλεψε αυτά τα χρόνια …και έβαλε τους στόχους του, σήμερα υλοποιεί με μελέτες αλλά και δημοπρατηθέντα έργα , την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου , που όταν τελειώσει , θα αναδείξει την πόλη και τους Δελφούς σε τουριστικό θέρετρο , όχι της μιας μέρας αλλά της μιας εβδομάδας τουλάχιστον.
Κάποιοι λοιπόν τοπικοί άρχοντες , είτε λόγω φθόνου , είτε λόγω του ότι θίγονται άλλα συμφέροντα που θέλουν καθηλωμένη τουριστικά την περιοχή και ενώ οι μελέτες είναι σε διαβούλευση , όπως ακριβώς ορίζεται από τους Νόμους και τις Διατάξεις , ζητούν να σύρουν την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου σε ..δημόσια διαπόμπευση σε ανοιχτή αίθουσα με αλλαλαζοντες άσχετους χαχόλους , που λόγω και των ημερών ίσως και να ζητήσουν την σταύρωση της «αιρετικής»..

Πολύ καλά κάνει λοιπόν η Λιμενική επιτροπή και επιμένει στην τήρηση του νόμων και των διατάξεων . Εφ όσον η παραλιακή ζώνη είναι αρμοδιότητας Λιμενικού Ταμείου και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκε ο Δήμος με υλοποίηση έργων , πως τώρα έρχεται τιμητής και ζητάει «μερίδιο» και άποψη στις μελέτες των έργων;

Θυμάμαι πως ακόμη και για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού των φοινίκων…η τότε αντιδήμαρχος είχε παραπέμψει την υπόθεση στο Λ.Τ.Ν.Φ και δεν διέθεσε -σαν Δήμος-ούτε ένα ευρώ στο να σωθούν οι φοίνικες που είχαν αναπτυχθεί -και δυστυχώς κατεστράφησαν- στην ζώνη από «Μαϊάμι» μέχρι «Ζέφυρο»..

Αφήστε τις κουτοπονηριές κύριοι του δήμου και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμμετάσχετε με ειλικρίνεια και αγάπη για την πόλη μας , στην ηλεκτρονική διαβούλευση με τα μέσα και τις τεχνικές δυνατότητες που διαθέτει ο Δήμος και να συστήσετε κάποια διόρθωση προς το καλύτερο αν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Στην τελευταία δημόσια ενημέρωση επί των μελετών και των σχεδίων του λιμενικού ταμείου οι εν λόγω κύριοι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ημουν παρών και το γνωρίζω. Τώρα τους έπιασε ο πόνος. Μήπως αυτός ο πόνος ονομάζεται κάπως αλλιώς, όπως πολύ σωστά το έθεσε ο προλαλησας;

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολίτης έχω μια απορία εφόσον και εγώ ανήκω σε έναν σύλλογο που καλούμαστε να κάνουμε διαβούλευση ανάθεμα και αν κατάλαβαν οι σύλλογοι τι λέει αυτή η μελέτη.
Η απορία μου είναι η εξής: γιατί όπως πολύ σωστά ζητάει η δημοτική κοινότητα Ιτέας να έρθουν οι μελέτητές να μας ενημερώσουν αρνητε πρόεδρος του Λ.Τ. δεν είναι μελέτη της οικίας της και εμείς δεν διαθέτουμε τεχνικές γνώσεις ούτε η ίδια από ότι ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθατε σαν σύλλογος σε επαφή με το Λιμενικό Ταμείο και δε σας εξήγησε ή δε σας έφερε σε επαφή με τους μελετητές; τι είναι ο Δήμος; ο συνήγορος σας;;